Filmas pasakoja šeimos sagą, kuri vyksta JAV Vidurio Vakaruose praeito amžiaus 6-ame dešimtmetyje. Šioje juostoje pirmą kartą galima išvysti kartu vaidinančius Bradą Pittą ir Seaną Penną.

Stipria filmo „Gyvybės medis“ varžove laikyta brolių iš Belgijos Jeano-Pierre'o ir Luco Dardenne'ų juosta „Vaikas su dviračiu“ (Le Gamin au velo), apie pamestą 11-metį berniuką ir moterį, pasiryžusią jį išgelbėti. Jei šiemet laimė būtų nusišypsojusi, broliai iš Kanų būtų parsivežę rekordinę – trečiąją - „Auksinę palmės šakelę“.

Geriausio scenarijaus apdovanojimą gavo Joseph Cedar iš Izraelio už filmą „Footnote“, - rašo lenkų dienraščio „Rzeczpospolita“ portalas rp.pl.

Turkų režisieriaus Nurie Bilge Ceylana filmas „Once upon in Anatolia“ ir ir brolių Jean-Pierre'o bei Luco Dardenne iš Belgijos filmas „Le gamin au velo“ gavo 64-ojo kino festivalio Kanuose ex-aequo Grand Prix.

Prancūzų režisierės Maiwenn Le Besco filmas „Polisse“, kuriame ji pasirodė ir kaip aktorė, gavo specialųjį Kanų žiuri prizą.

Kirsten Dunst gavo apdovanojimą už geriausią moters vaidmenį filme „Melancholija“. Apdovanojimas už geriausią vyro vaidmenį iškeliavo į aktoriaus Jeano Dujardino rankas, už vaidmenį filme „The Artist“.

„Auksinės kameros“ prizą gavo režisieriaus iš Argentinos Pablo Giorgelli filmas „Las Acacias“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją