J. Coheno teigimu, jų motina gyveno Palestinoje iki Izraelio įkūrimo 1948 m. Jis pasakojo, kad motina ne kartą ragino juos čia apsilankyti.

„Suprantate, gyvenimas trukdo – buvom užsiėmę“, – teigė režisierius.
2002 m. verslininkas, filantropas D. Davidas įsteigė trijų kategorijų – praeities, dabarties ir ateities apdovanojimus.

D. Davido apdovanojimus yra pelnę buvęs Britanijos premjeras Tony’is Blairas, buvęs JAV viceprezidentas, garsus aplinkosaugininkas Alas Gore’as.
Apdovanojimo kalboje rašoma, kad režisieriai Coenai su debiutiniu filmu „Blood Simple“ pasirodė esą „jauni filmų kūrėjai, kurių filmų žanras, juodosios komedijos (elementai) ir sugebėjimas sudėtingą pasakojimą paversti lengvu siužetu tapo išskirtiniu būsimų jų filmų požymiu“.

2008 m. brolių Coenų filmas „No Country for Old Men“ buvo apdovanotas „Oskarais“ geriausio režisieriaus, geriausio scenarijaus ir geriausio filmo kategorijose, 1997 m. jų filmas „Fargo“ buvo apdovanotas „Oskaru“ už geriausią scenarijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją