Didžiausiame pasaulyje kino festivalyje, kuris prabangiame Prancūzijos Rivjeros kurorte vyks iki gegužės 22 dienos, turėtų pasirodyti daug didžiojo ekrano žvaigždžių, pagarbą pelniusių "autorinių" režisierių ir palyginti naujų veidų, o visa tai nušvies apie 4 tūkst. žurnalistų.

"Šiemet labiausiai jaudinamas... susidūrimas tarp pripažintų talentų ir naujųjų atradimų, o tai, ko gera, yra Kanų misijos esmė", - sakė festivalio generalinis delegatas Thierry Fremaux.

W.Alleno romantinėje komedijoje pagrindinius vaidmenis atlieka aktoriai Owenas Wilsonas ir Marion Cotillard, taip pat vaidina Prancūzijos pirmoji ponia Carla Bruni-Sarkozi.

Antradienį C.Bruni paskelbė nedalyvausianti Kanų festivalyje dėl "asmeninių priežasčių". Šis žingsnis suteikė naujo peno Prancūzijos žiniasklaidai, įtariančiai, kad prezidento Nicolas Sarkozy žmona tikriausiai laukiasi.

Tačiau Holivudo žvaigždės Angelina Jolie, Bradas Pittas, Seanas Pennas, Penelope Cruz, Robertas De Niro, Melas Gibsonas ir Johnny Deppas tikriausiai žengs raudonuoju kilimu, keldami didžiulį žiniasklaidos ir gerbėjų minių susidomėjimą.

Kartu su jais dalyvaus Europos kino pasaulio garsenybės, tokie kaip Pedro Almodovaras, Nanni Moretti, broliai Dardenne'ai, Aki Kaurismaki ir Larsas von Trieras, kurie visi varžosi dėl Kanų festivalio aukščiausio apdovanojimo - "Auksinės palmės šakelės" už geriausią filmą.

Konkursinėje programoje taip pat dalyvaus JAV kino veteranas, pristatysiantis dar tik šeštąjį savo bandymą režisūroje - nekantriai laukiamą filmą "Gyvybės medis" (The Tree of Life). Šioje vienos šeimos gyvenimo sagoje, kurios veiksmas vyksta JAV Vidurio Vakaruose praeito amžiaus 6-ame dešimtmetyje, vaidina B.Pittas ir S.Pennas.

Belgai broliai Dardenne'ai turi galimybę tapti pirmaisiais režisieriais, triskart nuskynusiais "Auksinę palmės šakelę", pristatę savo naująją kino juostą "Vaikas su dviračiu" (Le Gamin au velo). Tuo tarpu festivalio favoritas P.Almodovaras tikisi pirmąkart pelnyti svarbiausią Kanų apdovanojimą už filmą "Oda, kurioje gyvenu" (La piel que habito).

Danijos kino grandas L.von Trieras konkursinėje programoje pristatys savo filmą "Melancholija" (Melancholia), kuriame Kirsten Dunst vaidina nuotaką, gyvenančią paskutinėmis Žemės dienomis prieš susidūrimą su kita planeta.

Kanų festivalyje tai pat bus parodytas populiaraus animacinio filmo tęsinys "Kung Fu Panda 2", kurio veikėjus įgarsino A.Jolie ir Jackas Blackas, taip pat nuotykių filmas "Karibų piratai: ant keistų bangų" (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides), kuriame vaidina J.Deppas ir P.Cruz.

Festivalyje taip pat bus nepamiršta politika. Dėmesys itin krypsta į filmą "Užkariavimas" (La Conquete), pasakojantį apie N.Sarkozy pergalę per prezidento rinkimus 2007 metais ir jo santuokos su pirmąja žmona Cecilia subyrėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją