Pirmą kartą švenčiantis tarptautinę šeimos dieną, kino teatras „Pasaka“ surinko filmų ir pramogų programą, kuri sujungs kiekvieną šeimą kino malonumui.

„Nuo pat kino teatro atidarymo pradžios stengėmės būti „Pasaka“ visam gyvenimui – rodome filmus, skirtus ir patiems jauniesiems, ir vyriausiems žiūrovams. Šeimos diena – proga visus artimus žmones, nepriklausomai nuo amžiaus, pasikviesti į kiną ir kultūringai praleisti savaitgalį kartu“, – pasakoja kino teatro programos sudarytoja Andrė Jarutytė.

Švęsti šeimos dieną kino teatras pradės jau jos išvakarėse. Šeštadienį, gegužės 14-ąją, ir dideli, ir maži žiūrovai kviečiami į lietuviško animacinio filmo „Zuikio kopūstai“ premjerą. Režisieriaus Vladislav Berežok filmas nominuotas net trims „Sidabrinės gervės“ apdovanojimams geriausio animacinio filmo, kompozitoriaus ir scenarijaus kategorijose.
Sekmadienį, gegužės 15-ąją, nuo 13 iki 14 val. kino teatro „Pušku Pušku“ salėje visi norintys galės susipažinti su „Smagiąja kino istorija“. Čia specialiai sukurtame filmuke trumpai, vaizdingai ir smagiai peržvelgiama visa kino istorijos raida. Susipažinę su kino biografija, jaunieji ir vyresni kino žiūrovai galės toliau rinktis vieną ar kelis iš šeimos dienos programos filmų.

Skirtingų kartų animacijos mėgėjus suvienys lietuviškos animacijos programa „Pasakų skrynelė“. Čia į vieną surinkti ir pirmasis lietuviškas animacinis filmas „Vilkas ir siuvėjas“, ir daugeliui tėvelių puikiai žinomas legendinio animatoriaus Ilja Bereznicko „Tik nereikia mūsų gąsdinti“.

Animacija iš užjūrio – Jungtinėse Amerikos Valstijose sukurtas „Meškiukas Jogis“, kurio smagi istorija taip pat moko saugoti vieną svarbiausių gamtos vietų – miškus.

Nostalgija dvelkia turkų režisieriaus Yüksel Aksu komedija „Ledai“, kurioje ledų pardavėjas šiuos skanumynus vežioja senu mopedu.
Prancūzų režisieriaus Laurent Tirard pagal populiarų romaną vaikams sukurtas filmas „Mažylis Nikolia“ iki ašarų prajuokins ir suaugusiuosius, ir vaikus. Nikolia gyvena tobulą gyvenimą: šaunūs draugai mokykloje, mylintys tėvai. Tik štai vieną dieną berniukas išgirsta, kad jo mama laukiasi broliuko. Nikolia padarys viską, kad tik broliukas neatsirastų ir jam nereiktų su niekuo dalintis dėmesiu! Filmas gaiviai ir stilingai žvelgia į vaikų pokštus, fantazijas ir baimes bei tuo pačiu sugeba pasišaipyti ir iš suaugusiųjų gyvenimo problemų.

Vyresniesiems žiūrovams ypatingai patiks jausmingos dramos „Šeima“ ir „Tėve mūsų, kuris esi medyje“. Danų režisierės Pernille Fischer Christensen filmui apie tradicijų puoselėtoją, duonos kepėjų šeimą pliusus rašė Berlyno kino festivalio kritikai, o Julie Bertucelli „Tėve mūsų, kuris esi medyje“ Kanų kino festivalio publika plojo atsistojusi net septynias minutes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją