Slapukiškumu garsėjantis režisierius informaciją apie savo naująjį filmą uoliai slepia, tačiau sutiko pasidalinti kai kuriomis būsimo filmo detalėmis. „ „Super 8“ – tai mistinis nuotykių filmas, kurio pagrindinis veiksmas vystosi mažame miestelyje. Jis mielas, juokingas ir tuo pačiu baisus, bei žiūrovui mena mįslę – kas per padaras ištrūko iš sumaitoto traukinio vagono ir kokios jo pabėgimo pasekmės miestelio žmonėms?“,- pasakojo režisierius ir pridūrė – „nenuostabu, kad kai kurie žmonės nieko nežino apie „Super 8“, kadangi filmo biudžetas nėra didelis ir nei iš tolo neprilygsta stambiems Holivudo projektams, tačiau tai visai nereiškia, kad filmas prastas ir nėra vertas dėmesio“.

Mistinio trilerio biudžetas siekia 45 milijonus JAV dolerių - tai nėra didelė pinigų suma dideliam Holivudo projektui. Lyginant su kitais greitu metu startuosiančiais filmais, jis neįtikėtinai mažas (palyginimui – „Toro“ (orig. „Thor“) biudžetas – 150 000 000 mln. JAV dolerių, „Iksmenai: pirma klasė“ (orig. „X-Men: First Class“) – 120 000 000 mln. JAV dolerių). „Super 8“ nėra pirmo ryškumo Holivudo žvaigždžių, tad galima numanyti, jog didžioji šios sumos dalis buvo skirta ne aktorių honorarams, o specialiųjų efektų kūrimui, kurių, kaip žada režisierius, tikrai netrūks.

J.J. Abrams teigė sukūręs savo mėgstamo žanro juostą – „negalėčiau vienu žodžiu apibūdinti „Super 8“ žanro. Jis fantastinis, mistinis, vietomis siaubo filmas. Tačiau jame yra meilės istorija, nemažai puikaus humoro ir triuškinantys specialieji efektai. Gal kas galėtų patarti kaip vadinamos tokio žanro juostos?“ – juokėsi režisierius.

Filmas pasakoja apie šešetą jaunuolių (Elle Fanning, Gabriel Basso, Joel Courtney, Zach Mills, Ryan Lee, Riley Griffiths), 1979 – aisiais Ohajuje (JAV) kuriančius juostą apie zombius kodiniu pavadinimu „Super 8“. Filmavimo darbai paauglius nubloškia į apleistą geležinkelio bėgių ruožą ir jaunuoliai tampa kraupios avarijos liudininkais. Jų akyse susiduria traukinys ir visu greičiu į jį lekiantis visureigis, o avarija tampa tik pradiniu tašku mįslingų miestelį krečiančių įvykių grandinėje. Kaip vėliau paaiškėja, po susidūrimo iš traukinio vagono ištrūko būtybė, visai nepanaši į žmogų. Kas ji?

Visi atsakymai kine jau nuo birželio 17 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją