„Kai S.V. Whitmillas padarė M.Tysono tatuiruotę, sportininkas sutiko, kad visos jos autorinės teisės priklausys meistrui. Kompanija „Warner Bros.“ niekuomet nebuvo susisiekusi su autoriumi ir neprašė jo leidimo panaudoti meno kūrinį filme, jie tiesiog originalų darbą pasisavino ir juo papuošė aktorių. Tai yra grubus autorinių teisių pažeidimas“, - teigiame skunde, pateiktame teismui. Kartu su juo menininkas pateikė ir tatuiruotės autorinių teisių registracijos pažymėjimą bei M.Tysono parašu patvirtintą sutikimą visas teises į tatuiruotę atiduoti jos kūrėjui.

„Warner Bros.“ kol kas atsisako komentuoti šį ieškinį.

Teisininkų nuomone, tai labai įdomus skundas, kadangi autorinių teisių privaloma paisyti, nesvarbu, ar piešinys nupieštas ant drobės, ar ant buvusio sunkiasvorio bokso čempiono veido. Tatuiruotės tikrai labai panašios, o ir kvaileliui aišku, jog filme „Pagirios Tailande“ tatuiruotė yra aiški užuomina į M. Tysoną, kuris suvaidino pirmojoje komedijos dalyje „Pagirios Las Vegase“.

Todėl „Warner Bros.“ teisininkams gali būti labai sudėtinga įrodyti, jog tatuiruotė ant E. Helmso veido filme yra originali ir atsiranda be jokios priežasties. Teisės žinovai, kuriuos šiuo klausimu apklausė „Reuters“, teigė, jog kone vienintelė išeitis atmesti skundą yra traktuoti filmą kaip parodiją.

Tačiau kompanijai baisiausia turėtų būti tatuiruočių meistro reikalavimas išvis sustabdyti filmo pasirodymą kino teatruose, taip pat iš interneto pašalinti komedijos anonsus.

Kol teismas nagrinės ieškinį, siūlome filmo anonse pažiūrėti, kaip atrodo nuplagijuota M. Tysono tatuiruotė:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją