Europos filmai, skirti jaunajai auditorijai, taip pat verti dėmesio. Lenkų filmas „Stebuklingas medis“ rekomenduojamas vaikams, pasiilgusiems nuotykių ir netikėtumų. Kviečiame suskubti pamatyti šį filmą, kadangi „Garse“ bus rodomas vienintelis šio filmo seansas. Kita naujiena – slovakų filmas „Didelė pagarba“, skirtas jaunimo auditorijai. Šiame filme pasitelkiant komiškas situacijas nagrinėjami jaunimui aktualūs klausimai ir problemos.

Nuo balandžio 16 d. kino centre „Garsas“ kartu su kino festivaliu startuoja edukacinė programa, skirta 4-12 metų amžiaus vaikams „Pelėdžiukų mokykla“ ir programa jaunimui bei suaugusiems „Kino kalbos gramatika“. Keturis savaitgalius iš eilės domėsimės animacijos istorija, įvairiomis animacijos rūšimis ir kursime animacinį filmą. Užsiėmimų metu sukurti animaciniai filmai turės galimybę dalyvauti tradiciniame filmų kūrimo festivalyje „Aš + Miestas = Kinas“.

Teorinius ir praktinius užsiėmimus ves profesionalūs kino kūrėjai iš Vilniaus – animatoriai Ilja Bereznickas, Valentas Aškinis, Algirdas Selenis. Šių animatorių darbai pelnė pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Iki balandžio 14 dienos kino centre „Garsas“ vyko piešinių konkursas „Generolo šuo, vardu Bonapartas“. Kiekvienas konkurso dalyvis liko apdovanotas kvietimu į festivalio programos, skirtos vaikams, filmą. Kino centro „Garsas“ lankytojai paroda galės grožėtis visą balandžio mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją