Nuo šiandien „Mergina, kuri užkliudė širšių lizdą“ bus rodoma kino teatre „Pasaka“, Vilniuje.

Filmas sukurtas pagal pasauliniu literatūros fenomenu tapusį kultinio švedų rašytojo Stiego Larssono to paties pavadinimo bestselerį. Neįtikėtina sėkmė lydėjo ne tik visus tris S. Larssono kūrinius, bet ir jų ekranizacijas. Filmai susišlavė milijonus eurų, tapo visų laikų sėkmingiausiais Švedijos kino produktais ir netgi įkvėpė šios istorijos imtis Holivudą.

Užkariavusi milijonų detektyvinės trilogijos gerbėjų širdis visame pasaulyje paslaptingoji Lisabeta (akt. Noomi Rapace) bei uolus jos bendražygis žurnalistas Mikaelis Bliumkvistas (akt. Michaelis Nyqvistas) paskutiniojoje filmo dalyje sudės visus taškus ant „i“.

Peršauta savo tėvo ir palaidota netikro brolio, tik per plauką likusi gyva ir dėkinga ją išgelbėjusiam žurnalistui Mikaeliui Bliumkvistui, Lisbeta sveiksta ir ligoninėje laukia teismo už tris žmogžudystes, kurių nepadarė. Gretimoje palatoje kaukolės lūžius, padarytus Lisbetos kirvio, gydosi tėvas, buvęs sovietų šnipas.

Lisbeta, įpratusi spręsti savo problemas pati ir ne visada teisiniais metodais, šįkart priversta pasikliauti tik landžiu draugu žurnalistu, kuriam teks atskleisti poros dešimtmečių senumo Švedijos slaptųjų tarnybų suokalbį ir išsiaiškinti, kodėl Salander yra tokia, kokia yra, kad įrodytų jos nekaltumą ir padėtų išvengti kalėjimo kameros.

Pagrindinius juostos vaidmenis stulbinamai įtaigiai įkūniję švedų aktoriai Noomi Rapace ir Michaelis Nyqvistas po „Millenium“ kino trilogijos buvo tituluoti Švedijos numylėtiniais ir tapo geidžiamiausiais kino naujokais už Atlanto – abu pradėjo sėkmingas karjeras Holivude.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją