Sausakimšoje vienoje iš trijų "ES filmų dienų" auditorijų Švedijos ambasados kino salėje buvo rodomi trys trumpo metražo A.Matelio filmai: "Skrydis per Lietuvą arba 510 sekundžių tylos", "Iš nebaigtų Jeruzalės pasakų" ir "Sekmadienis. Evangelija pagal liftininką Albertą".

Vakarą atidariusi Švedijos ambasados kultūros patarėja Asa Arvidson pasidžiaugė, kad į Švedijos ambasados kino salę persikėlusios "ES filmų dienos" prasideda būtent nuo naujos ES narės Lietuvos filmų pristatymo.

Po filmų peržiūros A.Matelis atsakinėjo į gausius publikos klausimus apie jo kūrybos metodus, Lietuvos kino meno tradicijas ir šiuolaikines tendencijas.

Į klausimą, ar jo juostose dominuojantis liūdesys ir socialinis skurdas turi ką nors bendra su sovietine Lietuvos praeitimi, režisierius atsakė, kad tai yra jo subjektyvus kūrybinis braižas - net ir gyvendamas Japonijoje greičiausiai jis kurtų panašius filmus: apie žmogaus egzistenciją ties riba.

"ES filmų dienas" Japonijoje rengia Europos Komisijos delegacija Tokijuje bei ES šalių narių ambasados. Lietuvos kino pristatymą Tokijuje organizavo Lietuvos ambasada Tokijuje, remiant mūsų šalies Užsienio reikalų ir Kultūros ministerijoms.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją