Deja, kaip paaiškėja, Pupa, nors ir virpina ne vieno plunksnuočio širdį, yra toli gražu ne iš kelmo spirta, o Žydrūno scenarijus apie meilę iš pirmo žvilgsnio subliūkšta tą akimirką, kai jo akiratyje pasirodo meilei nenusiteikusi Pupa. Tačiau čia nuotykiai tik prasideda! Nuotaikinga papūgų klajonė spalvingiausiame Brazilijos mieste plunksnuočiams leis pažinti tikrą draugystę, meilę, drąsą bei gyvenimo stebuklus.

Animacinis filmas „Rio“ savyje neša gėrio žinutę pasauliui, spinduliuoja gyvenimo džiaugsmą ir turi visus gero animacinio filmo elementus – nuostabius personažus, puikią istoriją, visą pasaulio spalvų paletę, o istoriją vainikuoja kraują kaitinantys Lotynų Amerikos ir šiuolaikinės muzikos ritmai! Juostoje išgirsime tokių muzikos grandų kaip vieno „Black Eyed Peas“ vokalistų will.i.am bei Jamie Foxx atliekamas dainas ir ne itin dažnai dainuojančią Holivudo princesę Anne Hathaway.

Kino kompanijos „20th Century Fox“ atstovai teigia, jog „Rio“ turi visas galimybes savo populiarumu aplenkti vieną sėkmingiausių animacinių filmų, „Ledynmetį“ ir tapti žiūrimiausiu ir pelningiausiu 2011-ųjų animaciniu filmu.

Brazilas režisierius Carlos Saldanha, Holivudą užkariavęs „Ledynmečio“ trilogija, neabejodamas antrina kolegai ir teigia juostai įkvėpęs tikros braziliškos dvasios, priversiančios žiūrovus judėti sambos ritmais. Režisierius pasakoja, jog daugelį metų svajojo sukurti kino juostą apie savo gimtinę, kurioje susipintų Brazilijos kultūra, kraują kaitinantys spalvingi muzikos ritmai bei pasakiški šalies gamtos vaizdai. Po daugybės metų svajonių, iš didelės meilės savo šaliai gimė „Rio“, mokantis mylėti ir tausoti gamtą bei raginantis žiūrovą atsigręžti ir išvysti savo gimtinės grožį.

Pupai ir Žydrūnui savo balsus paskolinę šiųmetinės Oskarų ceremonijos vedėja Anne Hathaway bei Oskarui nominuotas Jesse Eisenberg teigia, jog buvo be galo linksma ir įdomu garsinti „Rio“, bei negaili liaupsių režisieriui, privertusiam Anne uždainuoti. Režisierius teigė neabejojantis, jog taikliai pasirinko aktorius, padovanojusius savo balsus pagrindiniams herojams. „Jesse yra ramus, dažnai abejojantis savo veiksmais, tuo tarpu Anne – tikras energijos užtaisas, visai kaip Žydrūnas ir Pupa. Be to, Anne puikiai dainuoja, jūs tik paklausykite“, - džiūgavo režisierius C.Saldanha.

Prieš porą savaičių garso studijoje „Prodis“ baigtas įgarsinti animacinis filmas „Rio“ visam garsinimo kolektyvui suteikė ypatingos patirties. Šiame išskirtinai spalvingame, Lotynų Amerikos muzikos ritme sukurtame filme personažai repuoja, dainuoja, cypčioja, aikčioja, seilėjasi, lekuoja, tad lietuvių aktoriams teko paplušėti, kol tinkamai įsijaučia į įgarsinamo atlikėjo kailį.

Štai Algirdui Dainavičiui teko sudėtinga užduotis – tobulai pamėgdžioti aktorių Jemaine Clement, įgarsinusį vieną iš filmo „Simpsonai“ personažų Etaną, o filme „Rio“ įgarsinusį papūgą-mafijozą Naidželą. A. Dainavičius itin profesionaliai atliko šio puolusio aristokrato Naiždelo gyvenimo istoriją pasakojančią dainą ir studija „20th Century FOX“ šį kūrinį ryžosi paskelbti prieš pasirodant filmui.

Linksmosios papūgos Žydrūnas ir Pupa į didžiuosius kino ekranus atskrenda jau balandžio 22 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją