Kanai visuomet garsėjo kaip pasaulinio, o ne amerikietiško kino renginys, kur dažnai rodomi "meniniai" filmai - visiškai kitokie nei masinio vartojimo populiarios juostos.

Jau 57 metus gyvuojančiame festivalyje yra dalyvavusios ryškios amerikiečių žvaigždės, pavyzdžiui, Robertas Mitchumas (Robertas Mičumas) ar Edwardas G.Robinsonas (Edvardas Dž.Robinsonas), bet JAV kino studijos Kanams niekuomet nedemonstravo didelės meilės.

Tačiau dabar viskas ėmė keistis.

Kadaise būdavo taip, kad vasarą Jungtinėse Valstijose pasirodę filmai tarptautinę rinką pasiekdavo tik rudenį.

Tačiau piratavimui tapus tikru galvos skausmu, didžiosios studijos stengiasi, kad filmai visame pasaulyje būtų pradėti rodyti vienu metu - taip siekiama aplenkti juodosios rinkos vertelgas, kad šie nesuspėtų prigaminti ir visur išplatinti filmų kopijų.

Tai reiškia, kad užuot rengus gausybę pristatymų skirtingose šalyse, naują juostą žiūrovams reikia pristatyti vieną kartą, bet labai įspūdingai.

Todėl penki tūkstančiai žurnalistų, rašančių pramogų pasaulio temomis ir susirenkančių šiame Prancūzijos kurorte beveik dviem savaitėms, yra labai gardus kąsnelis.

JAV kino magnatams Kanai virto idealia proga atskraidinti čionai didžiąsias žvaigždes ir pristatyti naujausius filmus.

Šį ketvirtadienį buvo Brado Pitto (Brado Pito) eilė: aktorius pristatė naująjį istorinį epą "Troja" (Troy) ir surengė spaudos konferenciją.

Pernai taip darė Keanu Reevesas (Keinu Rivsas), reklamavęs "Matricos" (Matrix) tęsinį.

Tiesą sakant, Holivudo kino kūrėjai dabar kartais net nebelaukia, kol filmas bus baigtas, ir į Kanus atveža tik reklamines juostų ištraukas.

Būtent Kanuose režisierius Peteris Jacksonas (Piteris Džeksonas) parodė dvidešimties minučių "Žiedų valdovo" (Lord of the Rings) trilogijos ištrauką ir suteikė pasauliui progą pirmąkart pamatyti jos herojus.

Šiemet į festivalį atvykstantys Willas Smithas (Vilas Smitas) ir Angelina Jolie (Andželina Džoli) pristatys naujojo animacinio filmo "Ryklio pasaka" (Shark's Tale) anonsą - abu aktoriai įgarsino kelis juostos personažus. Tačiau pats filmas pasirodys tik spalį.

Iš naujoviškai ėmusio mąstyti Holivudo festivalis irgi gauna naudos.

Kadangi praėjusiais metais renginys buvo visuotinai išpeiktas dėl daugybės vidutiniškų filmų, dabar jis su džiaugsmu laukia žinomų vardų.

Kaip pareiškė Kanų filmų festivalio prezidentas Gilles'is Jacobas (Žilis Žakobas), "žmonės daugiau nesitaikstys su nuobodžiais filmais".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją