Spaudos konferencijoje, kuri buvo surengta prieš šio filmo premjerą Berlyne, B.Pittas pasidžiaugė, kad Holivudo sagą apie Trojos karą pristato ne namie, o Vokietijoje, taip pagerbdamas vokiečių režisierių Wolfgangą Peterseną (Volfgangą Peterseną).

"Aktoriai būna ištikimi savo režisieriams, o Wolfgangas iš jų yra svarbiausias, - sakė jis. - Jam buvo svarbu parodyti šį filmą gimtinėje ir aš džiaugiuosi, jog esu čia".

Pagal Homero epinę poemą "Iliada" pastatytoje "Trojoje" pasakojama apie dešimt metų trukusį graikų ir Trojos gyventojų konfliktą, kuris kilo pagrobus gražiąją graikų didvyrio Menelajaus žmoną Heleną.

Paklaustas, ar patiko šioje juostoje beveik nuogam vaidinti graikų pusdievį Achilą, B.Pittas atsakė: "Namuose visada vaikštau nuogas".

"Skelbiu ir prognozuoju, kad iki kitos vasaros vyrai pradės segėti sijonus, - juokdamasis pažymėjo jis. - Mes siekėme realistiškumo, o graikai tuo metu nešiojo sijonus".

Ir B.Pittas, ir W.Petersenas buvo tikri, kad žiūrovams patiks senovės civilizacijos mūšių scenos, nors televizijos ekranuose galima išvysti ir tikrų šiuo metu pasaulyje vykstančių karų.

"Aš nesijaudinu, - teigė B.Pittas. - Kiekvieną žiūrovą vis tiek kas nors sužavės... Aš tapau aktoriumi dėl tokių vaidmenų kaip Achilas - beveik nepažeidžiamo vyro, turinčio nuostabią širdį".

Aktorius kartu su režisieriumi taip pat gynė sprendimą nuklysti nuo Homero ir šiame filme nevaizduoti dievų. W.Petersenas pažymėjo, kad dievai nepadarytų įspūdžio šiuolaikiniams žiūrovams.

"Kam jūs pasiūlytumėte dievų vaidmenis?", - šmaikštavo B.Pittas.

Tačiau "Trojoje" yra daugybė mūšio scenų. B.Pittas netgi metė rūkyti ir tris valandas per dieną treniruodavosi su fitneso instruktoriumi, kad užsiaugintų raumenis legendinio graikų kario vaidmeniui.

"Aktoriai turi pasikeisti, kad jų vaidinamas personažas taptų įtikimas, - sakė jis. - Turėjau įdėti daugybę sunkių pastangų, kad fiziškai pasiruoščiau šiam vaidmeniui. Wolfgangas norėjo, kad kovų scenose vaidintume mes, o ne kaskadininkai".

W.Petersenas paaiškino, kodėl jis priėmė netradicinį sprendimą raudoną kilimą "Trojos" premjerai nutiesti Berlyne, nors vėliau šią savaitę šis filmas pradedamas rodyti ir Jungtinėse Valstijose.

"Tikrai norėjau, kad premjera įvyktų čia ir jutau, kad ji turėtų įvykti čia, - sakė režisierius, kuris savo karjerą Vokietijoje pradėjo filmu "Valtis" (Das Boot) ir tęsė Holivude juostomis "Fronto linijoje" (In the Line of Fire), "Prezidento lėktuvas" (Air Force One) ir "Pražūtinga audra" (The Perfect Storm).

Berlyne, kuriame vyksta vienas svarbiausių Europos kino festivalių, didžiulė minia - maždaug 1 tūkst. gerbėjų - šalia kino teatro, kuriame numatyta "Trojos" premjera, valandų valandas pliaupiant lietui laukė, kol galės žvilgterėti į B.Pittą ir kitus aktorius.

Manoma, kad "Troja" yra vienas brangiausių visų laikų filmų - šio epo pastatymo išlaidos siekia maždaug 200 mln. dolerių (560 mln. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją