3. Specialiai filmavimui sukomplektuotas "džeimsbondiškas" automobilis "Aston Martin", kuriuo ypatingai džiaugėsi Angelina Jolie, kainavo 300 tūkst. USD.

4. Filmavimo darbai buvo vykdomi Londone (garsiojoje Jameso Bondo filmų studijoje "Pinewood"), Venecijoje, Kambodžoje (šventykloje Angkor Wat, į kurią kino industrijos atstovai buvo įleisti pirmą kartą nuo 1964 m.) ir Islandijoje. "Islandija tai labai keista ir magiška šalis. Tose vietose, kur mes buvome, susidariau įspūdį, kad čia gyvena daugiau avių, nei žmonių. Be to, ten velniškai šalta. Mačiau su manimi vaidinusių šunų akis ir puikiai supratau, kad jie yra labai nepatenkinti tokiu priėmimu" (Angelina Jolie).

5. Kai būsimasis režisierius Simonas Westas pirmą kartą atvyko į Holivudą, jo kišenėje buvo vos 400 JAV dolerių.

6. Šiame filme Angelina Jolie vaidina kartu su savo tėvu Jonu Voightu. Įdomu, kad aktorės karjerą ji pradėjo vos 7-erių metų, suvaidinusi epizodinį vaidmenį kartu su savo tėčiu filme "Reikia nešdintis iš čia" ("Lookin' To Get Out").

7. Į Laros Kroft vaidmenį pretendavo Catherine Zeta Jones, Denise Richards, Elizabeth Hurley, Sandra Bullock, Ashley Judd ir Jennifer Love Hewitt.

8. Kino kompanijos "Paramount" atstovai paskutiniu momentu pakvietė režisierių Stiuartą Bairdą, kuris Holivude žinomas pravarde "Taisytojas" ("The Fixer"), kad iš naujo permontuotų jau užbaigtą sukurtą filmą. Išgirdęs tokį verdiktą, režisierius Simonas Westas pradėjo maištauti ir vienintelę filmo kopija uždarė seife, tačiau po dviejų dienų buvo priverstas pasakyti jo kodus.