"Bus apie 35 filmai lietuviškų filmų programoje (...) Ypatingą dėmesį norime parodyti kūrėjui, kurio atžvilgiu, mūsų manymu, nepelnytai mažai dėmesio yra skiriama. Tai Šarūnas Bartas (...) Parodysime visą jo filmų retrospektyvą", - BNS sakė festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

Be to, kovo 17-31 dienos sostinėje vyksiantis tarptautinis kino festivalis žiūrovus pasitiks pasikeitusia festivalio struktūra.

"Keičiasi festivalio struktūra, nes anksčiau kildavo daug problemų išskiriant filmus į atskiras programas. Šiemet bus pagrindinė programa, kuri vadinsis "Horizontai" ir šalia bus kitos programos: dokumentinių, lietuviškų, specialioji ir pora retrospektyvų", - sakė "Kino pavasario" vadovė.

Anot jos, "Horizontuose" bus rodomi atrinkti filmai iš naujausių festivalių. Taip pat planuojama parodyti filmus iš Rusijos.

Nors, pasak V.Ramaškienės, festivaliui finansiškai sunkiau nei ankstesniais metais, ketinama parodyti per 100 skirtingų filmų. Ekranuose dominuos europietiškas kinas. Bus surengta ir konkursinė programa.

Šiemet, anot jos, tikimasi sulaukti apie 55 tūkst. žmonių. Filmai bus rodomi keturiuose kino teatruose Vilniuje -"Forum Cinemas Vingis", "Forum Cinemas Akropolis", "Skalvija", "Pasaka" - ir pagrindiniuose kino teatruose Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Festivalio metu pernai pasiektas žiūrovų lankomumo rekordas - "Kino pavasarį" aplankė daugiau nei 54 tūkst. žiūrovų.