O kol kas – tai, ko, galbūt, nežinojote apie J. Bardemą:

Laimėjęs „Oskarą“ už vaidmenį filme „Šioje šalyje nėra vietos senukams“ tapo pirmuoju ispanu, pelniusiu šį apdovanojimą. Jį paskyrė savo motinai, kuri lydėjo sūnų į apdovanojimų ceremoniją.

Interviu visuomet sako, kad nemoka vairuoti.

Būdamas paaugliu, žaidė regbį Nacionalinėje Ispanijos rinktinėje.

Prieš gerą dešimtmetį viename bare nepažįstamas vaikinas paklausė J. Bardemo vardo. Kai aktorius atsakė, šis vis tiek be jokios priežasties trenkė Bardemui į veidą ir sulaužė nosį.

J. Bardemas labai domėjosi daile, studijavo Madrido menų mokykloje. Tačiau supratęs, kad niekuomet netaps talentingu dailininku, dirbo statybininku, rašytoju ir net šoko striptizą.

Norėdamas kuo geriau suvaidinti Reinaldo Arenasą, aktorius išmoko kubiečių-ispanų, taip pat anglų kalbą su kubietišku akcentu, be to, numetė nemažai svorio, kad būtų labiau išoriškai panašus.

Javieras, jo mama Pilar Bardem bei brolis ir sesuo nuolat pasirodo vieni kitų filmuose.

2005-aisiais aktorius buvo Kanų kino festivalio komisijos narys.

J. Bardemą kaip savo mėgstamiausią aktorių nuolat mini Gaelis Garcia Bernalis ir Diego Luna.

Florentino Arizos vaidmenį filme „Meilė choleros metu“ turėjo vaidinti Johnny Deppas, tačiau galiausiai prodiuseriai pasirinko J. Bardemą.

Bardemų šeimai priklauso restoranas Ispanijoje, pavadintas „La Bardemcilla“. Jam šiuo metu vadovauja Javiero sesuo Monica.

Dešimt metų aktorius draugavo su Cristina Payes.

Yra vienas iš 8 aktorių, kurie laimėjo „Oskarą“, BAFTA, „Critics Choise Award“, „Auksinį gaublį“ ir SAG apdovanojimą už vieną ir tą patį vaidmenį. Kiti septyni – Geoffrey Rushas, Jamie Foxxas, Philipas Seymouras Hoffmanas, Forestas Whitakeris, Danielis Day-Lewisas, Heathas Ledgeris ir Christophas Waltzas.
Įsimylėjo dabartinę savo žmoną Penelopę Cruz per juostos „Viki Kristina Barselona“ filmavimą. Tačiau pirmą kartą jiedu susitiko 1992-aisiais, kai buvo kuriamas filmas „Jamon, jamon“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)