Filmas „Juodosios raganos metai“ po 10 metų vėl suvedė režisierių Dominicą Seną su Holivudo žvaigžde Nicolu Cage‘u, su kuriuo jis dirbo kuriant dinamišką veiksmo filmą „Dingti per 60 sekundžių“.

Nicolas Cage‘as tikino, kad po juostos „Dingti per 60 sekundžių“, jis 10 metų laukė naujo bendro projekto su Dominicu Sena.

„Dominicas yra nuostabus, nes jis leidžia pasireikšti aktorių kūrybinei vaizduotei ir nedraudžia jiems siūlyti savo idėjas. Bet tai nereiškia, kad jis filmuoja viską taip, kaip siūlo aktorius. Jis atsirenka geriausias idėjas ir leidžia aktoriams jas įkūnyti. Tai patyriau su juo dirbdamas filme „Dingti per 60 sekundžių“ ir dabar filme „Juodosios raganos metai“. Bet „Dingti per 60 sekundžių“ buvo tradicinis šiuolaikinis veiksmo filmas, tuo tarpu filmas „Juodosios raganos metai“ leido Dominicui rutulioti siužetą daugiau abstrakčioje erdvėje. Dominico vaizduotė tokia vizualiai išraiškinga, kad jo filmo peizažai, erdvės ir atmosfera tampa visiškai unikalūs, kūrybiškai perkurti ir tik jam būdingi. Todėl norėjau kartu su juo sukurti šį filmą ir džiaugiuosi, kad vėl kartu dirbome“, – sakė Nicolas Cage‘as.

Maža to, filmas “Juodosios raganos metai“ gvildena ir mistines temas, kurios intriguoja patį N.Cage‘ą. „Aš būčiau ėjęs žiūrėti šio filmo, net jei manęs nebūtų patvirtinę pagrindinio vaidmens atlikėju“, – kalbėjo aktorius.

Filmui „Juodosios raganos metai“ Dominicas Sena atidavė daug jėgų – kūrėjas net kelerius metus ruošėsi šiam projektui, vyko ieškoti filmavimo vietų Europoje, studijavo istorinę medžiagą.

„Dominicas buvo didžiulis energijos šaltinis mums visiems“, – tvirtina N.Cage‘as.

Režiserius subūrė įspūdingą kūrybinę komandą, kurią sudarė Holivudo superfilmų kūrėjai: tai operatorius Amiras Mokri („Greiti ir įsiutę“), prodiuseriai Charlesas Rovenas („Tamsos riteris“) bei Ryanas Kavanaugh („Robinas Hudas“), kostiumų dailininkas Carlo Poggiolis („Van Helsingas“), montažo režisierius Bobas Ducsay („Mumija“) ir kiti.

Dominicas Sena savo karjerą pradėjo kurdamas muzikos vaizdo klipus. Jis yra kūręs vaizdo klipus tokiems atlikėjams kaip Stingas, Bryanas Adamsas, Janet Jackson ir yra laimėjęs „Grammy“ apdovanojimą.

1993 metais jis pristatė savo pirmąjį filmą – kontroversišką trilerį „Kalifornija“ (vaidino Bradas Pittas ir Davidas Duchovny). Nors filmą puikiai įvertino kino kritikai, jis pelnė apdovanojimą tarptautiniame Monrealio filmų festivalyje, Dominicas Sena naujo darbo ėmėsi tik po septynerių metų. Ir tai buvo filmas „Dingti per 60 sekundžių“, tapęs hitu visame pasaulyje.

61 metų režisierius taip pat kuria reklamos vaizdo klipus tokiems prekės ženklams kaip „Nike“, „Apple“ ar „IBM“ – ir yra pelnęs daugybę apdovanojimų, tarp jų ir Aukso liūtą Tarptautiniame reklamos festivalyje Kanuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją