Lietuvą Europos Kino mugėje atstovaus 27 kino industrijos kompanijos, o į festivalio programą įtraukti 3 lietuviški filmai. Nekonkursinėje filmų programoje „Panorama“ festivalio lankytojai išvys kontraversišką Romo Zabarausko filmą „Porno Melodrama“, o dokumentinių filmų programos „Panorma Dokumente“ atidarymui pasirinktas režisieriaus Manto Kvedaravičiaus debiutinis darbas „Barzakh“, kurį prodiusavo lietuvių kompanija „Extimacy Films“ kartu su garsaus Suomių režisieriaus Aki Kaurismaki kompanija „Sputnik Oy“. „Berlinale 2011“ svečiai galės susipažinti ir su Jono Meko kūryba, „Jaunojo kino forume“ bus rodomas naujausias jo filmas „Sleepless Nights‘ Stories“ („Bemiegių naktų istorijos“).

Lietuvos kino atstovai dalyvaus ir festivalio metu veiksiančioje kūrybingumo akademijoje bei tinklinimo platformoje „Talent Campus“. Kartu su 350 jaunųjų Europos kino talentų čia pateko ir trys lietuviai: kino operatorius Vilius Mačiulskis, Prancūzijoje dirbanti režisierė Jurga Zabukaitė bei jaunoji dokumentinio kino kūrėja Albina Griniūtė, turinti nemažą tarptautinio bendradarbiavimo ir studijų patirtį.

Iki šiol Lietuva kino mugėse dalyvaudavo kartu su Latvija bei Estija ir prisistatydavo bendru vardu „Baltic Films“. Šiemet, pasinaudojusi VšĮ „Eksportuojanti Lietuva“ eksporto skatinimo priemonėmis, Lietuva galės pristatyti savo kiną nacionaliniame stende.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją