„Karaliaus kalba“ pretenduoja tapti geriausiu filmu, geriausiu anglišku filmu, režisierius Tomas Hooperis – geriausiu režisieriumi, prizą už geriausią scenarijų pretenduoja gauti Davidas Seidleris, geriausiu aktoriumi gali tapti Colinas Firthas, geriausiu antrojo plano aktoriumi - Geoffrey Rushas, Helena Bonham Carter – geriausia antro plano aktore. Taip pat filmas pretenduoja būti apdovanotas už geriausią muziką, garsą, montažą, kinematografiją, kostiumus, makiažą bei šukuosenas, geriausią dailininko darbą.

Apdovanojimų ceremonija įvyks vasario 13 dieną.

Aristokratiška britų dvasia ir humoru paremtos istorinės dramos režisierius Tomas Hooperis pabandė į karališkąją šeimą pažvelgti iš kitos perspektyvos ir papasakoti kitokią, šiltą ir intymią istoriją apie monarchų išgyvenimus ir kasdienius iššūkius, su kuriais susiduriame ir mes, paprasti žmonės.

Pirmoje XX a. pusėje Anglijos monarchiją ištinka tikras skandalas - karalius Edvardas VIII (akt. Guy Pearce) atsisako sosto, kad galėtų vesti nekilmingą ir išsituokusią moterį. Neramiu šaliai metu jo pareigų imtis tenka Edvardo VII broliui Jurgiui VI (akt. Colin Firth). Tačiau vyras visai netrokšta sosto, be to, turi rimtą kalbos sutrikimą – jis mikčioja.

Monarcho problemų spręsti iš Australijos atvyksta logopedas Lajonelis Lougas (akt. Geoffrey Rushas), į kurį kreiptis Jurgį VI po daugelio nesėkmingų bandymų įveikti kalbos sutrikimą įtikina žmona Elžbieta (akt. Helena Bonham Carter).

Nepatenkintas monarchas pasirodo logopedo kabinete ir iš karto susiduria su stačiokišku ir formalumų nepripažįstančiu australo būdu. Vadinti karalių mažybiniu vardu - viena iš daugelio keistuolio logopedo gydymo technikų. Be jos gydytojas taiko daugybę neįprastų, o kartais net juoką keliančių būdų išgydyti Jurgio VI negalią. Karaliui tenka dainuoti, voliotis ant žemės ir net keiktis. Lajonelis supranta, kad karalius mikčioja dėl psichologinių priežasčių, tad jų abiejų laukia ilgas, sunkus ir iš šalies žiūrint linksmas darbas.

Filmas „Karaliaus kalba“ su Colinu Firthu Lietuvos kino teatruose – jau nuo sausio 21 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją