Antroje vietoje atsidūrė animacinis filmas „Žaislų istorija 3“. Trečią vietą užėmė biografinis filmas apie tinklapio „Facebook“ įkūrėją „Socialinis tinklapis“.

Animacinis filmas „Kaip prisijaukinti slibiną“ įsitaisė ketvirtoje vietoje, o pirmąjį penketuką uždaro už poros savaičių Lietuvoje startuosiantis jubiliejinis – 50-as – „Walt Disney“ animacinis filmas „Ilgo plauko istorija“ (orig. „Tangled“).

Kino teatrų kasose gero rezultato neparodžiusi komedija „Kick-Ass“ sukurta pagal Mark Millar komiksus kinomanų širdyse užėmė šeštą vietą. Toliau išsirikiavo „Kuždesių sala“ (7 vieta), „Haris Poteris ir mirties relikvijos“ (8), „Skotas Pilgrimas prieš pasaulį“ (9) ir „Miestas“ (10).

Johnny Deppas, kino žiūrovus sužavėjęs vaidmenimis filmuose „Alisa Stebuklų šalyje“ ir „Turistas“ buvo pripažintas pagrindine prabėgusių metų žvaigžde.

Antra ir trečia vieta praėjusių metų geriausių aktorių reitinge atiteko vampyrų sagos „Saulėlydis“ aktoriams Kristen Stewart ir Robert Pattinson.

Priminsime, kad 2010 metų lapkritį žurnalas „Entertainment Weekly“ publikavo kasmetinį geriausių filmų TOP-10, kuriuos įvardino rašytojas Steven King. Savo geriausių filmų sąrašą paskelbė ir kultinis kino režisierius Quentin Tarantino, kuriame taip pat puikuojasi du „Disney“ animaciniai filmai „Žaislų istorija 3“ ir „Ilgo plauko istorija“.
Jubiliejinis ir pats brangiausias kino studijos „Walt Disney“ animacinis filmas „Ilgo plauko istorija“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti jau sausio 28 dieną. Lietuviškai filmą įgarsino Raminta Naujanytė-Bjelle, Ilona Balsytė, Tomas Žaibus, Algirdas Dainavičius, Saulius Prūsaitis, Gediminas Girdvainis, Andrius Kaniava, Gytis Balčiūnas, Artūras Šablauskas, Noja Žaurovaitė ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją