„Tarptautinis moterų kino festivalis šįkart bus ne tik labai prancūziškas, bet ir labai ispaniškas. Žiūrovai galės pamatyti talentingos prancūzų aktorės Juliette Binoche filmų retrospektyvą ir susipažinti su geriausiais jos vaidmenimis. Prancūziškąją programą padeda rengti Prancūzų kultūros centras, o ispaniška dalimi „Katalonijos moterys“ rūpinasi Greta Akcijonaitė, šiuo metu ir gyvenanti Katalonijos regione“, – pasakoja kino teatro „Pasaka“ projektų vadovė Andrė Jarutytė.

Į Juliette Binoche filmų retrospektyvą įtraukti Leos Carax „Pont Nef meilužiai“, André Téchiné „Pasimatymas“, Amos Gitai drama „Išsiskyrimas“, komedija „Laiko skirtumas“, kurioje Binoche vaidina kartu su Jean Reno. Bus prisiminti ir Lietuvos žiūrovams gerai žinomi filmai „Paryžius“, „Šokoladas“ ir legendinė Krzysztof Kieslowski juosta „Trys spalvos: mėlyna“.

„Juliette Binoche yra grynas prancūziško stiliaus, grožio, pragmatiškumo įsikūnijimas ekrane. Būdama 10 m. ji jau svajojo būti aktore, nuo 13 m. pradėjo vaidinti. Ji antroji po prancūzų aktorės Simone Signoret gavo „Oskaro“ apdovanojimą. Ši prancūzų aktorė labai atsakingai renkasi vaidmenis ir moka juos pasirinkti. Mylinti, nuoširdi, išgyvenanti filme „Trys spalvos: mėlyna“ ar magiška kaip filme „Šokoladas“ – visur ji išlieka labai charizmatiška“, – pasakojo žinoma Lietuvos kino kritikė Izolda Keidošiūtė.

Programos pristatymo metu svečių laukė staigmena – šio festivalio sumanytojos Gretos Akcijonaitės kreipimasis iš kitapus ekrano. Šiuo metu Ispanijoje, Katalonijos regione gyvenanti G. Akcijonaitė pristatė dar vieną festivalio programą „Katalonijos moterys“: „Joje bus atskleidžiamos šio regiono tradicijos, šokiai, muzika, fotografija, šiuolaikinio meno instaliacijos, kulinarinis paveldas, šiame regione puoselėjamos maisto ir vyno tradicijos Katalonijos moterų akimis“, – atskleidė Greta Akcijonaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją