Vis garsiau užsimenama, kad trileris „Juodoji gulbė“ yra realiausias kandidatas kitąmet gauti išsvajotąjį Amerikos kino Akademijos apdovanojimą – Oskarą – bei ne mažiau prestižiniu laikomą Auksinį gaublį.

Natalie Portman pasiruošimas šiam kino projektui lyginamas su Roberto de Niro transformacija į boksininką „Įsiutusiame buliuje“ („Raging Bull“, 1980) ar Charlize Theron virtimu žudike-maniake juostoje „Montras“ („Monster“, 2003). Iki šiol vaidinusi mielas ir švelnias merginas, Natalie neretai interviu užsimindavo, jog norėtų suvaidinti „suaugusią save“ ir tokią progą gavo vos susitikusi su režisieriumi Darren Aronofsky.

Filme netrūksta ir pikantiškų scenų. Iki šiol kategoriškai nesutikdavusi vaidinti atvirose erotinėse scenose ir nusirengti prieš kamerą, N. Portman sutiko „Juodosios gulbės“ filmavimo aikštelėje suvaidinti lesbietišką meilės sceną kartu su ilgamete drauge Mila Kunis. Aktorė prisipažino, kad ryžtis tokiai scenai buvo be galo baisu, tačiau ji nesigailinti, nes turėjo progą parodyti save kaip suaugusią moterį.

Nei Natalie Portman, nei Mila Kunis anksčiau nebuvo šokusios baleto, tad sutikus filmuotis, merginų laukė sunkus fizinis ir psichologinis išbandymas bei nelengvas pasiruošimas vaidmeniui. Dešimt mėnesių trukusios alinančios baleto treniruotės buvo tik pradžia. Natalie Portman ėmėsi plaukioti, norėdama užsiauginti raumenis, sutvirtinti kūną ir tuo pačiu likti grakščia. Tuo tarpu Mila Kunis pasinėrė į pilatesą ir kardiotreniruotes. Režisieriaus teigimu merginos puikiai pasiruošė šokio scenoms ir daugumoje jų šoko savarankiškai. Tik pačiose sudėtingiausiose scenose Natalie ir Niną pakeitė Amerikos Baleto teatro solistės.

„Natalie beveik visose scenose šoka be dublerių pagalbos. Tik sudėtingose scenose, kuomet reikia ilgą laiką šokti sudėtingus numerius avint puantus, į pagalbą pasitelkėme profesionalią baleto šokėją. Neįtikėtina, tačiau daugumoje scenų matote ne Natali dublerę, o pačią Natali“, - susižavėjimo aktore neslėpė režisierius D. Aronofsky.

Psichologiniame trileryje „Juodoji gulbė“ Režisierius D. Aronofsky įsiskverbia į klasikinio baleto pasaulį ir tiria seksualinę bei psichologinę balerinos dramą, kai mergina atsiduria ant nervinio išsekimo ribos. Juostoje išvysime jos triumfą ir nuopolį, švelnumą ir aistrą, meistriškai įkūnytą aktorės Natalie Portman. Mergina, vardan vaidmens pamynusi savo principus, atsidavusi alinančioms treniruotėms, persikūnijusi į virtuozišką baleto šokėją Niną, didžiuosiuose Lietuvos kino ekranuose startuoja ateinančių metų sausio 28 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją