Šiuo metu 1005 kino teatrus 68-iose šalyse vienijantis „Europas Cinemas“ tinklas didžiausią dėmesį ir paramą skiria Europos bei nacionalinio kino sklaidai, su tuo susijusių kino renginių ir projektų įgyvendinimui.

“Šis apdovanojimas mums reiškia didelę atsakomybę ir įpareigojimą išlaikyti programos įvairovę bei kokybę, plėtoti ir įgyvendinti naujas idėjas bei projektus. Narystė „Europa Cinemas“ tinkle mums leidžia nuolat jausti svarbiausių Europos kino pramonės aptariamų klausimų pulsą. Esame labai dėkingi tinklui už galimybę gauti naujausią informaciją apie pokyčius Europos kino politikoje, kino vystymosi tendencijas, naujųjų medijų ir technologijų diktuojamus iššūkius. „Skalvijai“ ši narystė reiškia ir labai didelę finansinę paspirtį. Būtent ji suteikė mums galimybę platinti tokius plačiai Europoje nuskambėjusius filmus kaip „Klasė“, „Delta“ ir „Baltas kaspinas“, - per apdovanojimų ceremoniją kalbėjo „Skalvijos“ vadovė Vilma Levickaitė.

Pasak Sonatos Žalneravičiūtės, „Skalvijos“ programos sudarytojos, „Europa Cinemas“ apdovanojimas yra viso „Skalvijos“ kolektyvo darbo įvertinimas, todėl didžioji dalis kino centro darbuotojų kartu vyko į Paryžių atsiimti šio įvertinimo.

„Kol kas šio apdovanojimo neparsivežėme, nes jis gana sunkus, tačiau tikimės, kad jį pavyks atsiųsti paštu iki šio ketvirtadienio, kai kartu su žiūrovais ir „Skalvijos“ draugais švęsime šį įvertinimą, rodysime vaizdo medžiagą iš Paryžiaus ir dalinsimės įspūdžiais“, - sakė S. Žalneravičiūtė.

Apdovanojimų teikimo ceremonijoje, kuri vyko jaukiame "Le Balzak" kino teatre šalia Eliziejaus laukų, nugalėtojus pasveikino ir prizus jiems įteikė „Europa Cinemas“ prezidentas Claude Miller, „Europa Cinemas“ generalinis direktorius Claude-Eric Poiroux ir aktorė Julie Gayet.

Be „Skalvijos“ kino centro taip pat buvo apdovanotas Liublianos kino teatras „Kinodvor“ už edukacijos programas jaunimui ir Bristolyje įsikūręs „Watershed Media Center“ už pasisiekimus kino teatrų vadybos srityje.

Pasak S. Žalneravičiūtės, itin šventiškai ceremonijos dalyvius nuteikė tai, kad joje dalyvavo ir garsusis vokiečių kino režisierius Wimas Wendersas. Jis pristatė ir parodė ištraukas iš savo naujausios juostos „Pina“, kurią kuriant panaudota 3D technologija. Tą patį šventinį vakarą ceremonijos dalyviai galėjo išvysti ir unikalią brolių Lumiere"ų kino programą, kurią „gyvai“ komentavo Lumiere"ų instituto direktorius Thierry Fremaux.

Kartu atšvęsti ir pasidžiaugti „Europa Cinemas“ skirtu apdovanojimu „Skalvija“ savo žiūrovus kviečia jau šį ketvirtadienį nuo 20 val. Ta proga jie galės ne tik apžiūrėti „Skalvijai“ įteiktą statulėlę už geriausią 2009 m. kino programą ir išgirsti „skalvijiečių“ įspūdžius, bet ir pirmieji pamatyti kino centro platinamą filmą "Gainsbourgas. Didvyriškas gyvenimas“ (rež. Joannas Sfar, 2009 m.), kuris kino ekranuose pradės suktis nuo kitų metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją