Nacionalinė filmo "Vienui vieni" premjera Vilniuje, kino teatre "Coca-Cola Plaza", įvyko praėjusį antradienį. Dabar "Vienui vieni" rodomas Vilniaus kino centruose "Coca-Cola Plaza" ir "Forum Cinemas Akropolis", Kauno kino teatruose.

Kino teatrų grupės "Forum cinemas" projektų vadovas Gintaras Plytnikas BNS sakė, kad šis filmo platintojus džiuginantis rezultatas yra geresnis už vidutinį. G.Plytnikas teigė, kad jei per savaitgalį "Vienui vieni" būtų pažiūrėję bent 2,5 tūkst. žiūrovų, tai jau būtų vertinama teigiamai.

Skaičiavimai rodo, kad išankstinės prognozės viršytos daugiau nei tūkstančiu žiūrovų, lietuviškas filmas buvo populiarus net ir pakankamai neprastoje konkurencinėje aplinkoje - per savaitgalį Vilniuje įvyko trijų holivudinių filmų - "Ekstremalus greitis", "Prisiminti pavojinga" ir "Suteršta garbė" - premjeros.

Istorinės tematikos lietuvių filmas pagal žiūrovų skaičių yra antras. Pirmąją vietą užima siautėjantys "Ekstremalaus greičio" baikeriai, trečiąją - japonų kario etikos besimokantis Tomo Cruiso (Kruzo) herojus filme "Paskutinis samurajus".

Kitą savaitę "Vienui vieni" pasieks Šiaulius, vėliau Panevėžį, Klaipėdą, Alytų, Marijampolę.

Ketverius metus kurtame filme "Vienui vieni" per legendinio Lietuvos partizano Juozo Lukšos-Daumanto gyvenimo istoriją atskleidžiamos Lietuvos partizanų kovos, jų heroizmas, sovietinių represinių struktūrų žiaurumas. Filme parodoma tragiško J.Lukšo-Daumano tėvų ir keturių brolių likimas, partizano ir karo pabėgėlės Nijolės meilės istorija.

Vieno žymiausių Lietuvos partizanų vaidmenį sukūrė aktorius Saulius Balandis, partizano mylimosios - Brigita Bublytė. Filme taip pat vaidino Vladas Bagdonas, Ramūnas Rudokas, Rolandas Kazlas, Povilas Stankus, Aurimas Meliešius ir kiti.

Apie partizanų kovas pasakojanti istorija filmuota Lietuvoje, Lenkijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje.

Filmu "Vienui vieni" susidomėjo NATO - "Vienui vieni" bus parodytas Aljanso būstinėje Briuselyje bei pateks į mokomąsias programas.

Filmą ketinama parodyti ne viename festivalyje - Čikagoje, Šveicarijoje, Estijoje.

Pasak G.Plytniko, Švietimo ir mokslo ministerija šį filmą rekomenduoja moksleiviams kaip istorijos pamoką apie Lietuvos pokarį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją