Režisierė K.Buožytė kartu su prancūzų kolega – scenarijaus bendraautoriumi – Bruno Samper – ėmėsi tyrinėti žmonių sąmonės ir pasąmonės vingius, kurie atsiskleidžia vykdomo eksperimento metu. „Aurora“ – mokslinės fantastikos romantinė drama. Šio filmo siužeto pagrindas – fatališka meilės istorija, besirutuliojanti lyg ir paraleliniame pasaulyje, į kurią pagrindiniai veikėjai – Lukas ir Aurora – pakliūva per tarptautinės mokslininkų komandos vykdomą eksperimentą.

Vos prieš kelias dienas startavęs svarbiausias filmavimo darbų etapas įgauna pagreitį: prasidėjęs pagrindinio aktoriaus Mariaus Jampolskio nardymo pamokomis ir povandeniniu filmavimu, vėliau persikėlė į Lietuvos operos ir baleto teatrą.

Filmavimo darbus žadama tęsti Sporto rūmuose, įspūdingų interjerų butuose. Nemaža filmo dalis bus kuriama buvusioje „Tauro“ alaus gamykloje. Čia bus filmuojami laboratorijos, kurioje pagal siužetą atliekamas tarptautinės mokslininkų komandos vykdomas eksperimentas, vaizdai.

„Mokslininkų“ komandą sudaro nemažai patirties teatre, televizijoje ir kine turintys lenkų ir prancūzų aktoriai: Philip Lenkowsky (Lenkija), Maciej Marczewski (Lenkija), Brice Fournier (Prancūzija), Frédéric Andreau (Prancūzija), Nikolas Simon (Prancūzija).

Filme vaidins ir lietuvių aktoriai: Vytautas Kaniušonis, Darius Meškauskas, Rudolfas Jansonas, Kristina Kazlauskaitė ir kt.

Filmo „Aurora“ vystomiesiems darbams jau anksčiau buvo paskirta Europos Sąjungos programos „Media“, bei LR Kultūros ministerijos parama.

Režisierės K. Buožytės debiutinį pilno metražo filmas „Kolekcionierė“ (2008) buvo apdovanotas „Sidabrine gerve“ kaip geriausias metų filmas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją