Atidarymo šventę patikėta vesti vienam juokingiausių žmonių Lietuvoje – aktoriui Giedriui Savickui. Jis ir laidos „Dar pažiūrėsim“ kūrybinė grupė festivalio atidarymui rengia staigmeną – gyvai atliekamas improvizacijas kino tema.

Kino komedijų festivalio atidarymo filmas – režisieriaus Jonathan Lynn veiksmo filmo parodija „Pataikyk kulką į mane“ su genialiais Didžiosios Britanijos aktoriais ir subtilaus britiško humoro pipiriukais. Šis filmas sukurtas prancūziško Pierre’o Salvadori kūrinio motyvais. Kai aristokratiškas visą gyvenimą samdomu žudiku dirbęs Viktoras atsisako įvykdyti užduotį, nes... įsimyli savo taikinį – gero nelauk. Po kojomis pasipainioja nevėkšla Tonis ir pasiprašo į mokinius, buvęs darbdavys užsiundo bejausmį ir „begalvį“ seklį , o taikinys ir meilės objektas – pribloškianti vilioklė Rouz – irgi ne be nuodėmės, nes paprastas tepliones pardavė už sumą, tolygią Rembranto šedevrui. Žavią vagišę vaidina vis dažniau garbinama kino aktorė Emily Blunt, į pensiją besiruošiantį žudiką – Billas Nighty'is, o nevėkšlos vaidmeniui idealiai tinka Rupertas Grintas, žinomas kaip Ronis, Hario Poterio draugas.

„Viasat“ kino komedijų festivalis vyks spalio 14-21 dienomis Vilniuje, kino centre “Forum Cinemas Vingis”. Spalio 22 dieną komedijos persikels į Kauną, o spalio 23 dieną festivalio filmai pasieks Klaipėdą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją