Pasak A. Puipos, 400 puslapių romano nuosekliai ekranizuoti neįmanoma, todėl jis pagrindine siužeto linija pasirinko dviejų subrendusių, turtingų, daug laiko drauge pragyvenusių sutuoktinių Monikos ir Lino santykių istoriją.

Paralelinė siužeto linija - trijų asocialių merginų besivertusių prostitucija istorija. Anot režisieriaus, rinkdamas aktorius jis susidūrė su problema: kaip rasti tokių, kurių veidų nebūtų serialuose. Merginų vaidmenis sukūrė jaunos aktorės Giedrė Giedraitytė, Elzė Gudavičiūtė ir Miglė Polikevičiūtė.

Merginos atvyksta į sutuoktinių dvarą socialinei reabilitacijai ir patenka į nuostabų senovinių rūbų ir veidrodžių pasaulį. „Vizualiai tai bus labai gražus filmas“, - žada režisierius.

Jis prisipažino, kad po filmo „Nuodėmes užkalbėjimas“ nebeturėjo planų kurti dar vieno pagal J.Ivanauskaitės romaną, bet ieškodamas ekranizavimui lietuviško moteriško kūrinio su sudėtingais personažais vėl grįžo tos pačios upės ir į ją įbrido. Kaip ir ankstesniame filme, jis nesirengia atkartoti romano siužeto, o bandys atrasti tai, ko rašytoja savo knygoje nepasakė. Filmo finalas, kuris laikomas paslaptyje, visai kitoks nei knygoje. „Nesu tas, kuris moksleiviams neduočiau perskaityti šio romano“, - sako jis.

„Vyksta bendravimas su Jurga be Jurgos“, - dvasinį santykį prieš kelis metus mirusia rašytoja apibūdino A. Puipa. Rytų kultūrai neabejingos rašytojos garbei filme atsirado ir romane nesantis personažas - budistų vienuolis, kuris sapnuose lydi pagrindinę filmo heroję.

Kurdamas filmą režisierius ne tik gilinosi į siužetą, bet ir bandė surasti romano prototipus. Susitikęs su moterimis, kurios padeda reabilituotis buvusioms prostitutėms, jis išgirdo daug knygą patvirtinančių faktų.

Paklaustas, kaip filmo kūrimą paveikė ekonominė krizė, režisierius prisipažino, kad teko daryti neplanuotai ilgas pertraukas tarp filmavimų, bet tai jis įvertino kaip pliusą. „Ši krizė man fantastiškas potyris. Psichologiškai esu ramus, nes filmas finansuojamas“, - teigė jis. Filmo prodiuserė Uljana Kim patikslino, kad Kultūros ministerija A.Puipos kūrybai nutarus skirti 2 milijonus litų per trejus metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją