„Pats scenarijus yra normalus. Tarp „gero“ ir „normalaus“ juk yra skirtumas? Pagal šį buvo galima sukurti tvirtą filmą jaunimui“, - teigė R.Paukštytė.

Filme pasakojama kaip jauna ir naivi provincialė Vilė atvyksta į didmiestį siekti aukštojo mokslo. Beieškodama nebrangaus nuomojamo buto, mergina susiduria su anarchistine simbolika išmargintu skelbimu, kuris atveda pas jo autorę — berniukiškai atrodančią vienmetę Sandrą. Abipusė merginų simpatija, ir Vilė tampa Sandros nuomininke.

Nedrąsiai dideliame mieste besijaučianti Vilė nuo pat pirmųjų apsistojimo dienų gauna puikų gidą — visuomet energingą ir optimistiškai nusiteikusią Sandrą. Lengvai ir nerūpestingai žongliruodama anarchijos sąvoka, miesto mergina naujai draugei stengiasi įrodyti ir parodyti, jog tikrai yra būdų įveikti vienatve ir abejingumu atvykėlį gąsdinantį didmiesčio pasaulį.

Premjeroje dalyvavusi kino kritikė Izolda Keidošiūtė apie šį filmą kalbėti atsisakė, kaip ir, beje, apie kitus. „Aš nekalbu apie lietuvišką kiną, nes neturiu ką apie jį pasakyti! Jau daugybę metų jokio šedevro šioje srityje Lietuvoje nemačiau“, - itin griežtą poziciją DELFI išsakė ji.

„Anarchijos Žirmūnuose“ scenarijus buvo apdovanotas „Media New Talent“ prizu tarptautiniame Kanų kino festivalyje. Filme vaidina: Toma Vaškevičiūtė, Severija Janušauskaitė, Jūratė Onaitytė, Martynas Nedzinskas ir kt. Režisierius - Saulius Drunga.

Galerijoje - filmo kūrimo darbai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją