Šį kartą režisierė kartu su prancūzų kolega, scenarijaus bendraautoriumi Bruno Samper ėmėsi tyrinėti žmonių sąmonės ir pasąmonės vingius, kurie atsiskleidžia vykdomo eksperimento metu. „Aurora“ – mokslinės fantastikos romantinė drama. Šio filmo siužeto pagrindas – fatališka meilės istorija, besirutuliojanti tarsi paraleliniame pasaulyje, į kurią pagrindiniai veikėjai – Lukas ir Aurora – pakliūva per tarptautinės mokslininkų komandos vykdomą eksperimentą.

Luką įkūnija vienas iš populiariausių jaunosios lietuvių kartos aktorių Marius Jampolskis, Auroros vaidmenį kuria nors ir neprofesionali, tačiau jau nemažai vaidybinės patirties turinti aktorė Jurga Jutaitė.

Lukas – jaunas neuronų informatikas, pakviestas dalyvauti moksliniuose bandymuose ir tapti jų pagrindiniu stebimuoju subjektu. Aurora – po automobilio avarijos komos būsenos ištikta moteris, kuri taip pat įtraukta į bandymus. Mokslinio eksperimento tikslas – neuronais perteikti informaciją iš komos būsenoje atsidūrusios moters smegenų į šiam eksperimentui pasiryžusio Luko smegenis ir stebėti, kaip ši informacija priimama bei kaip ji funkcionuoja ir veikia žmogaus potyrius. Prasidėjus eksperimentui, Lukas pakliūva į viliojantį Auroros pasaulį, kuriame ši patraukli, aistringa moteris net nežino, kad yra ištikta komos. Tarp Luko ir Auroros užsimezga ypatingas ryšys. Vis dėlto jų jausmus ima griauti per automobilio avariją žuvęs Auroros vyras Stalkeris. Jo vaidmenį sutiko kurti režsierius Šarūnas Bartas, kuris ir savo filmuose yra suvaidinęs ne vieną personažą.

Pagrindiniai filmavimo darbai įsibėgės rudenį, kai prie kūrybinės grupės prisijungs daugiau aktorių iš Lietuvos ir užsienio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją