Pirmadienį paskelbta, kad komedija apie nusikaltėlius "Džilis" gavo net devynias 2003-iųjų "Auksinių aviečių", kurios skiriamos patiems blogiausiems Amerikos kino industrijos metų filmams, nominacijas. Šią juostą buvo išpeikę kritikai ir paniekinę žiūrovai.

Nuo "Džilio" beveik neatsiliko ne visai padori vaikų literatūros klasiko Dr.Seusso (daktaro Suso) kūrinio adaptacija "Katė skrybėlėje", kuri gavo aštuonias nominacijas, tarp jų - blogiausio aktoriaus kategorijoje. Blogiausiu metų aktoriumi pretenduoja tapti Mike'as Myersas (Maikas Majersas), kurio vaidybą organizatoriai pavadino "darkymusi".

Angelina Jolie (Andželina Džoli) už vaidmenį juostoje apie įsimylėjėlius ir "karštuosius" pasaulio taškus "Už ribų" (Beyond Borders) taip pat gavo nominaciją. Tokio "pripažinimo" sulaukė ir Kelly Clarkson (Keli Klarkson), suvaidinusi juostoje "Nuo Džastino Kelei" (From Justin to Kelly).

Drew Barrymore (Dru Barimor) ir Cameron Diaz (Kameron Dias) buvo nominuotos už sugrįžimą "Griausminguose Čarlio angeluose" (Charlie's Angels: Full Throttle).

Sylvesteris Stallone (Silvesteris Stalonė), kuris filme "Šnipų vaikučiai 3: žaidimo pabaiga" (Spy Kids 3-D: Game Over) vaidino piktadarį kompiuterinių žaidimų kūrėją, šiemet gavo jau 30-ąją savo "Auksinės avietės" nominaciją. Jis jų yra gavęs daugiausiai per visą šių negarbingų apdovanojimų, kuriais parodijuojami "Oskarai", istoriją.

Šiemetinės "Avietės" bus išdalytos vasario 28-ąją - "Oskarų" įteikimo ceremonijos išvakarėse.

Atsiimti "Auksinių aviečių", kurias 1980 metais pradėjo teikti rašytojas Johnas Wilsonas (Džonas Vilsonas), dauguma "laureatų" neatvyksta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją