Europos kino teatruose jau virš 100 milijonų eurų uždirbusi kino juosta pastatyta pagal literatūrine sensacija pasaulyje tapusį švedų rašytojo Stiego Larssono bestselerį „Mergina su drakono tatuiruote“.

„Mergina su drakono tatuiruote“ yra pirmoji unikalios S. Larssono trilogijos „Millennium“ dalis. Ši knyga yra užkariavusį visus įmanomus bestselerių sąrašus ir tapusi pasauliniu literatūrinės sėkmės fenomenu. Prancūzijoje populiarumu ji aplenkė net Harį Poterį, o Danijoje nusileido tik Biblijai.

Bestselerio sėkmės scenarijus kartojasi ir Lietuvoje. „Mergina su drakono tatuiruote“ jau visą mėnesį yra okupavusi garbingiausią – pirmąją vietą perkamiausių grožinės literatūros kūrinių dešimtuke „Baltų lankų“ knygynuose.

Sėkmė lydi ir knygos ekranizacijas. Naujausią versiją jau ruošia Holivudas. Ją sukurti patikėta režisieriui Davidui Fincheriui („Kovos klubas“, „Keista Bendžamino Batono istorija“). Pranešama, kad pagrindinio veikėjo vaidmuo siūlomas šių laikų Džeimsui Bondui – Danieliui Craigui.

Imtis šios istorijos Holivudą įkvėpė pirmosios ekranizacijos – europietiško varianto, kurį režisavo Danijoje gimęs Nielsas Ardenas Oplevas, sėkmė. Šį filmą Lietuvos žiūrovai galės išvysti jau nuo rugpjūčio 20 d.

Filmo siužetas sukasi apie Harietą Vanger, kaip į vandenį dingusią prieš 40 metų. Siekdami ištirti seną jaunos merginos dingimo bylą, paslaptinga kompiuterių įsilaužėlė Lisabeta Salander (akt. Noomi Rapace) ir reputaciją praradęs „Millenium“ leidėjas Mikaelis Bliumkvistas (akt. Michaelis Nyqvistas) sujungia savo jėgas ir nepabūgę rizikos, panyrą į paslapčių ir intrigų kupiną įtakingos giminės klano gyvenimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją