Šaltinis taip pat patvirtino pranešimus, kad popiežius, pažiūrėjęs filmą, savo sekretoriui pasakė, kad juostoje Evangelijos pasakojimai apie paskutines Kristaus valandas pavaizduoti autentiškai.

Filmą, kuriame pasakojama apie 12 paskutinių Kristaus valandų, griežtai sukritikavo kai kurios žydų grupės, besibaiminančios, kad juostoje pasakojama istorija gali paskatinti antisemitizmo bangą, nes joje dėl Kristaus mirties atsakomybė daugiausia tenka žydams.

Tačiau filmą ėmėsi ginti katalikų ir kitų krikščionių grupės bei Bibliją tiriantys mokslininkai, pareiškę, kad istorija jame yra artima Naujajame Testamente aprašytajam Kristaus mirties ant kryžiaus pasakojimui.

Juosta, kurią numatyta plačiai pristatyti vasarį, per pastarąsias savaites keliuose privačiuose susirinkimuose buvo parodyta rinktinei katalikų pareigūnų publikai. Anot Vatikano šaltinio, 83 metų popiežius filmą žiūrėjo savo apartamentuose.

JAV prieš šmeižtą kovojančios lygos direktorius Abraham H. Foxman (Abrahamas H. Foksmanas) pareiškė, kad organizacijai popiežiaus nuomonė yra svarbi. "Tikimės, kad Melas Gibsonas išgirdo, dėl ko nerimaujame mes ir krikščionių bei žydų mokslininkai ir religiniai lyderiai, išreiškę nuogąstavimą dėl ankstesnės filmo versijos ir jos galios sukelti, racionalizuoti ir įteisinti antisemitizmą", - tvirtino A. H. Foxmanas.

Daug Vatikano pareigūnų matė paskutinę filmo versiją ir atmetė kaltinimą dėl antisemitizmo. "Man patiko, ir ji nėra antisemitinė", - agentūrai Reuters sakė aukštas Vatikano pareigūnas tėvas Augustine'as Di Noia (Augustinas Di Noja). Paklaustas, ar filmas, kaip anksčiau pranešta, yra žiaurus, A. Di Noia atsakė: "Jis nėra tiesiog žiaurus, jis brutalus".

Kunigų reikalais besirūpinančio Vatikano departamento vadovas kardinolas Dario Castrillonas Hoyosas (Darijus Kastriljonas Hojosas) filmu taip susižavėjo, kad rugsėjo mėnesį sakė: "Aš džiaugsmingai iškeisčiau kai kuriuos savo pamokslus apie Kristaus kančias į keletą scenų iš šio filmo".

"Oskaro" laimėtojas M. Gibsonas už filmo "Pasija" pastatymą pats sumokėjo nuo 20-25 mln. JAV dolerių. Juosta sukurta pagal Evangelijos pasakojimus, dialogai joje skamba tik lotynų, hebrajų ir senovės palestiniečių gimtąja kalbomis. Pagrindinius vaidmenis atliko Jamesas Caviezelis (Džeimsas Kaviezelis) ir Monica Bellucci (Monika Beluči). Holivudo pagrindinės studijos platinti šį prieštaringai vertinamą filmą atsisakė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją