"Input" - nekomercinė ir nevalstybinė organizacija, kurios tikslas - daryti įtaką įvairių šalių visuomeninių televizijų raidai. "Input" rengia kelias laidų ir filmų atrankos pakopas. Nacionalinė arba regioninė komisija iš autorių - režisierių, prodiuserių, scenaristų ir t.t. - pateiktos produkcijos atrenka geriausius darbus ir siunčia juos į Vokietiją.

Dar kartą ekspertų atrinkti kūriniai dalyvauja baigiamajame, skirtingose pasaulio šalyse nuo 1977 metų rengiamame konkurso etape.

Tiek regioninėse, tiek pasaulinėje konferencijoje dalyvaujančių laidų, filmų ar kitos visuomeninėms televizijoms skirtos produkcijos pristatymuose ir aptarimuose dalyvauja autoriai.

Kaip teigiama "Input" pristatyme, šios organizacijos tikslai skiriasi nuo kitų konkursiniu principu rengiamų festivalių - čia dalyvaujantys kūriniai ne konkuruoja dėl prizų, o dalinasi patirtimi, susipažįsta su įvairių šalių audiovizualinių menų raida.

Į regioninį NVS ir Baltijos šalių "Input" etapą pakviesto 63 metų režisieriaus A.Tarvydo 2002 metais sukurtas dokumentinis filmas "Laimonas Noreika" - garsaus teatro ir kino aktoriaus, savito poezijos interpretatoriaus gyvenimo išpažinimas.

Filmo režisierius A.Tarvydas per 30 kūrybos metų nufilmavo daugiau kaip 300 siužetų kino žurnalams, yra 63 kino žurnalų režisierius. A.Tarvydas nufilmavo 21 ir režisavo 22 dokumentinius filmus apie žinomus Lietuvos žmones, surengė 10 fotografijos parodų.

Praėjusių metų "Input" dalyvavo A.Tarvydo filmas "Savo praeities beieškant" apie lietuviškų kino kronikų kūrėją Stasį Vainalavičių, 2001-aisiais - "Žolės prakalbėjimas" - poeto Marcelijaus Martinaičio kino portretas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją