Susitikimai, kuriuos ves kino kritikas Skirmantas Valiulis, vyks penktadienį Vilniaus "Helios" kino teatre ir šeštadienį Kaune, M.Žilinsko galerijoje.

Kurdamas savo filmus, P.Dumala naudoja originalią techniką, meistriškai jungdamas ją su garso takeliu, išgrynina smulkiausias detales ir sugeba patraukliai perkelti į ekraną sudėtingiausias mintis Franzo Kafkos ar Fiodoro Dostojevskio temomis.

Šio kino menininko filmų retrospektyvoje bus parodyti septyni animaciniai filmai, apdovanoti įvairiuose Lenkijos bei tarptautiniuose festivaliuose: "Juodakepuraitė", "Skraidantys plaukai", "Romioji", "Nervingas kosmoso pasaulis", "Sienos", "Kojos laisvė" ir "Franzas Kafka".

Su pastaruoju filmu, pasakojančiu apie vieno geriausių XX amžiaus rašytojų gyvenimą, P.Dumala apkeliavo pusę pasaulio ir pelnė Madrido, Oberhauzeno, Krokuvos ir kitų festivalių prizus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją