Trečius metus sostinėje rengiami apdovanojimai “Sidabrinė gervė” spėjo įgauti tokį populiarumą, kad jų organizatoriai jau suka galvas, kur šią kino šventę teks rengti kitąmet, idant į salę tilptų visi norintieji.

“Sidabrinė gervė 2010” iškilmingoji ceremonija šį penktadienį įvyks “Ūkio banko teatro arenoje”. Bilietai į renginį neparduodami, gyvai stebėti apdovanojimus galės tik kviestinė publika: aktoriai su šeimomis, režisieriai, kino prodiuseriai, dailininkai, dizaineriai, televizininkai, žiniasklaidos atstovai, meno mecenatai, ambasadoriai ir pan. Daugiau nei 700 sėdimų arenos vietų jau paskirstyta, bet siekiančiųjų kino iškilmes stebėti gyvai – dar visa eilė.

“Kažin, už kokią kainą galima įsigyti kvietimą į “Sidabrinės gervės” apdovanojimus juodojoje rinkoje?” - šmaikštaudamas teiravosi vienas garsus politikas. Organizatoriams beliko jį paguosti, kad apdovanojimus tiesiogiai transliuos LTV.

Pasibaigus didžiajam kino šurmuliui sostinėje, “Sidabrinė gervė” kels sparnus ir skris per mažesnius šalies miestelius, skatins lietuviško kino sklaidą. Jau birželio 5 d. Šakių rajone, Zyplių dvare startuos vasaros kino festivalis “Sidabrinės gervės naktys”: toliau nuo aktyvių kultūrinių centrų gyvenantiems žmonėms bus atvežti ir lauko ekranuose parodyti lietuvių sukurti skirtingų žanrų filmai. Kino seansai vyks po atviru dangumi. Iš viso per vasarą planuojama aplankyti daugiau nei 20 miestų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją