„Šiame filme Tado Blindos personažas – visiškai kitoks, nei žmonės įpratę įsivaizduoti. Todėl ir aktorių rinkomės neįprastu būdu“, - pasakoja filmo režisierius Donatas Ulvydas. „Tiesiog žiūrėjome į daugelio kandidatų veidus ir klausėme savęs – ar matome žmoguje tas vertybes, apie kurias norime papasakoti. Mantas įtikino mus visus. Esame tikri, jog įtikins ir žiūrovą“.

Filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ veiksmas vyksta 1861 m. vasarą, kai baudžiavos panaikinimą apraizgiusios politinės intrigos atokiame Žemaitijos kaime netikėtai virsta skerdynėmis. Pilnametystės vos sulaukusiam Tadui tenka atsisveikinti su vaikystės svajonėmis ir prisiimti atsakomybę ne tik už savo veiksmus, bet ir už mylimų žmonių gyvybes.

„Filmas yra apie tai, kaip istorijos girnų įsuktas paprastas žmogus iš naujo atranda vertybes, dėl kurių verta gyventi ir mirti. Tadas nėra koks nors ypatingas herojus. Jis – paprastas kaimo vaikis, kuriam vėjai galvoje švilpia. Jis klysta, žiauriai išgyvena savo klaidas, mėgina jas taisyti ir vėl klysta, užtraukdamas nelaimes sau ir artimiems žmonėms“ – apie savo personažą pasakoja Mantas. „Jau repetuojant tenka įsijausti į didžiulę emocijų skalę – tarp jų ir tokių, kurių niekam nelinkiu patirti tikrovėje – baimė, siaubas, netekties skausmas, didžiulė gėda ir savigrauža. Nesu profesionalus aktorius, negaliu tiesiog suvaidinti – bandau viską išgyventi, pasinerti į personažo jausmus ir mintis“.

Nors filmo kūrėjų sprendimas paskelbtas tik dabar, Mantas filmavimams ruošiasi jau gerą pusmetį.

„Tadas Blinda turi nepriekaištingai sėdėti balne, o ginklą valdyti natūraliai, lyg tai būtų pačios gamtos duota“, - pasakoja filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas. „Mantas negailėjo laiko ir prakaito, nuolat lieto žirgynuose bei kovinėse treniruotėse. Tikime, kad per tuos mėnesius surinktos mėlynės, sumušimai ir nubrozdinimai padėjo jam dar geriau įsijausti ir į vaidmenį, ir į laikmetį“.

Kino juostą vasaros pradžioje planuojama filmuoti Mažeikių, Telšių, Vilniaus, bei Kauno rajonuose. Filmavimo darbai turėtų būti baigti liepos viduryje. Žiemą jau nufilmuotos scenos iš Tado Blindos vaikystės.
Kitus pagrindinius personažus filme vaidins Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Tatjana Liutajeva, Agnė Ditkovskytė, Andrius Kaniava, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis, Mykolas Vildžiūnas ir kiti garsūs bei žiūrovų mėgiami šalies aktoriai. Filmo režisierius – Donatas Ulvydas. Scenarijų filmui, remdamasis R. Šavelio romanu, parašė scenaristas Jonas Banys. Filmo prodiuseris – Žilvinas Naujokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją