"Atanardžuatas Greitasis Bėgikas" (Atanarjuat the Fast Runner), kuris Kanuose buvo rodomas ne pagrindinėje konkursinėje programoje, yra paremtas senovine eskimų legenda ir buvo nufilmuotas atokioje Kanados saloje, netoli poliaračio.

Filmas pasakoja apie du brolius Atanarjuatą ir Aamaqjuaqą, kurie kovoja prieš piktą šamaną, skaldantį jų mažą klajoklių gentį.

"Kai pastatėme šį filmą ir parodėme jį bendraminčiams, savo džiaugsmui supratome, kad darbas padarytas. Dabar pažiūrėsime, ar jį priims pasaulis", - sekmadienį spaudos konferencijoje sakė 44 metų Z.Kunukas.

Z.Kunukas įveikė rimtus varžovus, tarp jų - Vicky Jensoną ir Andrew Adamsoną, kurie pastatė labai populiarų animacinį filmą "Šrekas" (Shrek).

Tačiau Z.Kunukui, regis, labiau rūpi ne Kanų kritikų, o tautiečių nuomonė. "Tai mūsų biblija", - sakė jis apie Atanarjuato legendą. "Visi eskimai ją žino, todėl labai svarbu perteikti ją teisingai. Jei kas nors bus ne taip, jie pastebės", - praėjusią savaitę interviu žurnalui " The Hollywood Reporter" pridūrė jis.

Du mln. JAV dolerių kainavęs filmas buvo sukurtas bendradarbiaujant su Kanados nacionaline filmų taryba. Pasak kūrėjų, jis turėtų būti atsvara "pietiečių" filmams apie Amerikos čiabuvius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją