Kelis metus visuomenės laukiama kino juosta pradedama filmuoti birželio 7-ąją. Sudėtingi „Tadas Blinda. Pradžia“ filmavimo darbai ir grafikas jau suplanuoti dienų ar net valandų tikslumu – filme vaidina daug aktorių, jame bus gausu sudėtingų scenų, kaskadinių triukų.

Jau dabar filmavimo darbams intensyviai rengiasi keliasdešimt kūrybinės grupės narių, filmavimo metu už kadro dirbs virš šimto žmonių. Dauguma jų - geriausi šalies kino kūrėjai.

„Dėl ekonominio sunkmečio ir pasikeitusios mokesčių politikos iš Lietuvos pasitraukė beveik visi užsienio kino kūrėjai. Tai leido mums suburti geriausius savo sričių profesionalus Lietuvoje“,- pasakojo filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Kino juostą vasaros pradžioje planuojama filmuoti Mažeikių, Telšių, Vilniaus, bei Kauno rajonuose. Filmavimo darbai turėtų būti baigti liepos viduryje. Žiemą jau nufilmuotos scenos iš Tado Blindos vaikystės.

„Labiausiai džiaugiuosi, kad aktoriai nekantrauja dirbti. Matyti, kad žmonės tiki scenarijumi. Tiki, kad filmas bus įdomus visos šalies gyventojams. Ir tai sako ne tik aktoriai – filmo scenarijų puikiai įvertino kino bei kultūros ekspertai Lietuvoje ir užsienyje. Gerų atsiliepimų sulaukėme ir iš įvairių valdžios institucijų. Neslėpsiu, toks visuotinis nusiteikimas įpareigoja ir įkvepia“, - džiaugėsi filmo režisierius Donatas Ulvydas.

Pirmasis šio laikmečio istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“, pasakos apie legendinio svieto lygintojo Blindos jaunystę ir didžiojo sukilimo užuomazgas Lietuvos miškuose. Filmo režisierius – Donatas Ulvydas. Scenarijų filmui, remdamasis R. Šavelio romanu, parašė scenaristas Jonas Banys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją