Dokumentinė juosta „Grėsmingas signalas” (rež. Talal Jabari, 2009, JAV) po europinės premjeros šių metų „Kino pavasaryje” sukėlė tikrą diskusijų audrą – apie galimą mobiliųjų telefonų žalą jau prabilo ir mobiliojo ryšio operatorių atstovai bei Seimo nariai.

Gausių diskusijų priežastis – filme pateikiami šokiruojantys ir niekur anksčiau negirdėti faktai apie vieną didžiausių šio amžiaus biologinių eksperimentų – masinį mobiliųjų telefonų ir jų skleidžiamos elektromagnetinės spinduliuotės plitimą. Juostoje pateikiamos autoritetingų mokslininkų bei tyrėjų išvados, pasakojamos tikros, nuo elektromagnetinės spinduliuotės poveikio kenčiančių žmonių istorijos. Visa tai filmo režisierius meistriškai apjungė į žiūrovą prikaustančią per pasaulį keliaujančią dokumentinę juostą.

Šeštadienio, oficialios „DAROM 2010“ dienos pavakarę, filmas bus rodomas po atviru dangumi, o jam parodyti reikiama elektros energija bus generuojama minant dviračio pedalus. „Velokino“ idėjos iniciatoriaus Jono Dovydėno teigimu, tokiu būdu siekiama atkreipti žmonių dėmesį į elektros energijos naudojimo problematiką ir tai, kad dažnai nesusimąstoma apie jos taupymo būdus.

Ekologiškas „Velokino” seansas, kurio metu bus rodoma dokumentinė režisieriaus Talal Jabari juosta „Grėsmingas signalas”, įvyks balandžio 17 dieną (šeštadienį), 20 val. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją