Net 75 proc. mūsų žemės paviršiaus dengia vandenynai, kurie glaudžia begales gyvūnų: jie tapo namais ne tik įvairiausioms žuvims, jūriniams žinduoliams ir keistiems bestuburiams, bet ir nesuskaičiuojamoms rūšims paukščių bei žemės gyvūnų.

Tai jau antrasis toks didelis „Disneynature“ inicijuojamas projektas gamtos tematika per pastaruosius trejus metus. 2007-aisiais visame pasaulyje didelio pasisekimo sulaukęs filmas „Žemė“ (angl. „Earth“) netruko sulaukti ir tęsinio, kurio filmavimo darbai truko net šešis metus.

O pasakotojo vaidmens ėmėsi net pats Džeimsas Bondas - Pierce‘as Brosnanas.

Kompanija „Disneynature“ neapsiriboja vien tik prisidėjimu prie šio filmo kūrybos, jie taip pat nusprendė paaukoti koralinių rifų išgelbėjimui. O paaukota suma priklausys nuo to, kiek viso žiūrovų pamatys filmą pirmąją jo rodymo savaitę.

Filmo „Gyvasis vandenynas“ premjera daugumoje pasaulio šalių pasirinkta balandžio 22-oji, Pasaulinė žemės diena, tačiau Lietuvos žiūrovai šį filmą galės išvysti jau anksčiau - nuo balandžio 16 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją