Vilnietis Kostas pasakojo nemaloniai buvęs nustebintas apsilankęs viename „Kino pavasario“ filme „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre. Į salę atsinešęs spragėsių, vyras buvo apšauktas šalia sėdėjusios moters. „Vos tik išvydusi spragėsius ji pašėlo - ėmė šaukti, kad vėl šalia jos žiaumos, kad ji negalės ramiai žiūrėti filmo, aiškino, koks aš nekultūringas. Ji įsiaudrino taip, kad į mus sužiuro aplink sėdėję žiūrovai“, - pasakojo Kostas.

Tačiau, pasak Kosto, nepatenkinta nervinga moteris patyrė dar vieną šoką, kai šalia jos iš kitos pusės prisėdo kitas vaikinas su spragėsiais. Moteris apšaukė ir jį, nepatenkinta burbėjo tol, kol šis pažadėjo per filmą į burną neimti nė vieno spragėsio.

Filmo metu, vengdamas tolesnio konflikto, spragėsių nevalgė ir Kostas. „Suprantu, kad kai kam gali nepatikti kine valgomi spragėsiai, tačiau jais kino teatre prekiaujama, be to, taip į filmą atskubėjęs iš darbo galiu užkimšti tuščią skrandį“, - kalbėjo kino mėgėjas.

„Forum Cinemas“: spragėsiai - sveikas maistas

„Laikomės pozicijos, kad tai, ką parduodame, į salę neštis galima, išskyrus ant salės durų nurodytus produktus – tarkime, ledus, picas, gėrimus atviroje arba stiklinėje taroje“, - aiškino „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis.

Pasak D. Beržinio, skundai dėl spragėsius į salę atsinešusių žmonių – kraštutinumai. „Darau prielaidą, kad tai labai kraštutiniai žmonės. Jų manymu, spragėsiai – pasaulio pabaiga ir taip toliau. Anksčiau taip žmonės prieš džinsus kovojo“, - kalbėjo D. Beržinis.

Kino teatro atstovas aiškino, kad kukurūzas turi mažiausiai kalorijų, jį saugiausia kramsnoti turintiems polinkį nutukti ir kaupti riebalus. Be to, pasak D. Beržinio, tai - grūdinė kultūra, tad kartu ir sveikas maistas.

„Ir pats vakar galvojau, kodėl nepasiėmus į seansą spragėsių – pakramsnoti kažką reikia“, - prisipažino pašnekovas. D. Beržinio teigimu, spragėsiai – kaip džinsai ar kramtoma guma – atėję iš JAV, yra ne mūsų kultūros. „Forum Cinemas“ spragėsių esą stengiasi labai nepopuliarinti, savo ruožtu juos tik kepa ir parduoda.

Spragėsių įsinešimas ribojamas vieninteliame seanse – Metropolitano operos transliacijose. Čia nerekomenduojama neštis nieko valgomo – operos metu bet koks krepštelėjimas erzina atėjusius klausytis išskirtinio garso.

„Pasaka“ įsileidžia su stikline vyno

„Spragėsiai - ne mūsų tipo kino teatro maistas ir užkandis. Visgi tai iš JAV atėjęs dalykas, jis susijęs su daugiau plačiai auditorijai skirtu kinu. Mes stengiamės rodyti daugiau į Europą orientuotą arba labiau autorinį kiną. Dėl to manome, kad spragėsių „Pasakoje“ nebus niekada“, - teigė Vilniaus Senamiestyje įsikūrusio kino teatro „Pasaka“ atstovė Andrė Jarutytė.

A.Jarutytės nuomone, kai žmogus ekrane išgyvena labai dideles emocijas, tyloje girdėdamas šalia valgomus spragėsius neapsidžiaugtų nei filmo autorius, nei žiūrovas.

Tačiau į „Pasaką“ leidžiama įsinešti taurę vyno. „Manau, būtų nuodėmė neleisti vyno įsinešti. Mes leidžiame įsinešti vyną normalioje stiklinėje taurėje – taip gauni ne plastikinį jausmą, kiną žiūri jaukiame kino teatriuke su normalia, gražia stikline taure. Tai, manau, gal net šiek tiek bohemiška“, - kalbėjo „Pasakos“ atstovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)