Galimybę stebėti ir prisidėti kuriant šį didelio visuomenės susidomėjimo susilaukusį filmą kino mylėtojams suteiks bendrovė „Švyturys –Utenos alus“, tapusi ir pagrindine kino filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ rėmėja.

Pasak filmo kūrėjų, kino mylėtojai ne tik padės galutinai apsispręsti dėl kai kurių personažų aktorių, bet ir pateks į filmavimo aikšteles, galės prisidėti prie filmo kūrimo darbų.

„Jaunus menininkus, dizainerius jau pakvietėme padėti filmo dailininkams ir kostiumų kūrėjams, kurie intensyviai dirbs iki pat vasaros filmavimų. Kartu su pagrindiniu filmo rėmėju pakviesime ir į filmavimo aikštelę, gal net skirsime konkrečias pareigas filmavimo grupėje“, - sakė filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas.

Vasarį „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrybinė grupė, vadovaujama pripažinto jaunosios kartos režisieriaus D. Ulvydo, nufilmavo visas žiemos scenas. Likusią filmo dalį planuojama nufilmuoti birželio-liepos mėnesiais. Iki tol intensyviai vyks pasirengimo filmavimams darbai. Kino teatruose lietuvišką istorinę nuotykių dramą apie prieštaringai vertinamą herojų Tadą, žiūrovai turėtų išvysti dar šiemet.

Pirmasis šio laikmečio istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“, pasakos apie legendinio svieto lygintojo Blindos jaunystę ir didžiojo sukilimo užuomazgas Lietuvos miškuose. Scenarijų filmui, remdamasis R. Šavelio romanu bei Tado Blindos giminaičių išsaugotais archyvais, parašė scenaristas Jonas Banys. Kino juostoje turėtų vaidinti būrys garsiausių šalies ir užsienio aktorių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją