Filmas pasakoja apie jauną merginą Veroniką, kuriai, rodos, netrūksta nieko, kad jaustųsi laiminga ir džiaugtųsi gyvenimu. Ji protinga, graži, sėkmingai kopianti karjeros laiptais niujorkietė. Tačiau ilgainiui toks „suplanuotas“, į stalčiukus sudėliotas gyvenimas tampa pilkas, iki skausmo nuspėjamas, slegiantis.

Veronika praranda tai, kas svarbiausia – gyvenimo prasmę, norą žengti į priekį, siekti savo svajonių. Ir ji ryžtasi mirti. Po dviejų savaičių, atgavusi sąmonę ligoninėje, Veronika sužino, kad nors jos bandymas nusižudyti nepavyko, tačiau merginos širdis yra nepagydomai pažeista ir gyventi jai liko savaitė. Ši savaitė apvers Veronikos gyvenimą aukštyn kojom. Ji atras meilę, draugystę, išmoks džiaugtis kiekviena akimirka, kitomis akimis pažvelgs į save ir ją supantį pasaulį.

Veronikos vaidmenį atlieka aktorė Sarah Michelle Gellar, Lietuvos žiūrovams gerai pažįstama iš visai kitokio – siaubo – žanro filmų „Žinau, ką padarei aną vasarą“, „Klyksmas 2“, „Pagieža“ bei populiariaus TV serialo „Bafi - vampyrų žudikė“. Atrodytų, abejotinas pasirinkimas rimtam dramatiškam vaidmeniui. Tačiau, pasak paties Paulo Coelho, aktyviai dalyvavusio filmo kūrime, „Sarah Michelle Gellar sukūrė tą Veronikos paveikslą, kokį aš visuomet įsivaizdavau.“

Sarah Michelle Gellar filme talkina kiti garsūs aktoriai: David Thewlis (filmai apie Harį Poterį, „Dangaus karalystė“, „Septyneri metai Tibete“, „Berniukas dryžuota pižama“), Erika Christensen („Narkotikų kelias“), „Oskaro“ premijos nominantė Melissa Leo („Užšalusi upė“, „21 gramas“), Jonathan Tucker („Griuvėsiai“, „Elos slėnyje“).

Paulo Coelho – vienas garsiausių šiuolaikinių rašytojų. Visame pasaulyje parduota daugiau nei 100 milijonų jo knygų egzempliorių. Rašytojas labai populiarus ir Lietuvoje. Jo romanai „Alchemikas“, „Penktasis kalnas“, „Piligrimas“ ir daugelis kitų yra vieni skaitomiausių mūsų šalyje.

Filmas „Veronika ryžtasi mirti“ rekomenduojamas visiems kaip puikus vaistas nuo kartais apninkančio liūdesio, nusivylimo savimi ir savo aplinka. Jis kalba apie gyvenimo pilnatvę, apie nuostabias akimirkas, kurias patiriame būdami su mylimu žmogumi, apie džiaugsmą, kurį mums dovanoja kiekviena naujai išaušusi diena.

Filmo „Veronika ryžtasi mirti“ premjera Lietuvoje – balandžio 23 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją