Kino diskusijų vakarai - tai edukacinės kino istorijos paskaitos kitokiu formatu. Jaukioje kamerinėje aplinkoje diskusijų dalyviai kviečiami su puodeliu aromatingos arbatos atsipalaiduoti po dienos darbų ir pasinerti į dar neatrastą kino pasaulį. „Norime mūsų kino teatro lankytojams pasiūlyti intelektualų laisvalaikio praleidimo būdą, kuris padėtų ne tik atitrūkti nuo kasdienių darbų, bet ir praturtinų dalyvių žinias bei patirtį“, – teigia projekto koordinatorė Agnė Adomėnė. „Kartu su kino kritike Izolda Keidošiūte atrinkome 10 ypatingų Europos kino asmenybių, su kurių kūryba susipažinti būtina kiekvienam išsilavinusiam žmogui“, – įsitikinusi A. Adomėnė.

Nuo kovo 9 dienos kiekvieną antradienį kino mylėtojai laukiami diskusijų klube „10 didžiųjų Europos režisierių“, kuriame kiekvienas vakaras bus skirtas vienam iš iškiliausių ir kino istorijoje reikšmingiausių Europos režisierių. Kino vakarų metu bus analizuojamas tokių kino meistrų kaip L. Bunuel, L. Visconti, F. Fellini, M. Antonioni, P.P. Pasolini, I. Bergman, J.L. Godard, K. Kieslowski, A. Tarkovsky, ir R.W. Fassbinder gyvenimas bei kūryba.

Ilgamete darbo kino pasaulyje patirtimi ir žiniomis pasidalinsianti kino kritikė I. Keidošiūtė atsakys į dalyvių klausimus, padės suprasti ir interpretuoti klasika tapusius kino šedevrus. Taip pat išsakys savo argumentuotą nuomonę, provokuos diskusijai, ginčams ir gilesnei kino filmų analizei. Diskusijų formatas puikiai tinka tiems kino mėgėjams, kuriems nepatinka būti pasyviais kino teorijos paskaitų ar filmų stebėtojais, ir kurie nori diskutuoti, analizuoti ir vertinti kiną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją