„Susitikimų metu griausime stereotipinę nuostatą, kad dokumentika-nuobodus kalbančių galvų reportažinis kinas. Susipažinsime su visai kitokiu dokumentiniu kinu, tyrinėjančiu žmogaus sielos gelmes ir vis iš naujo atrandančiu pasaulio ir žmogaus stebuklą. Tiek žiūrėdami filmus, tiek diskutuodami, tiek atlikdami tam tikras užduotis, bandysime suprasti ir pajusti kaip autoriaus žvilgsniu transformuojama kasdienė realybė. Nenorėčiau, kad susitikimai taptų teorinėmis paskaitomis. Dokumentinis kinas, kaip ir realybė nepasiduoda įtalpinami į sausų teorinių schemų rėmus“, – apie sumanytą paskaitų ciklą kalbėjo režisierius A. Stonys.

Paskaitų metu bus žiūrimi dokumentiniai, vaidybiniai filmai ir jų ištraukos, padėsiančios atskleisti dokumentikos temų, stilių, žanrų spektrą. Programoje numatytos W. Hercogo, H. Šablevičiaus, H. Franko, J. Rosenblato, A. Pelešiano, K. Markero, J. Leto ir A. Stonio filmų peržiūros, filmų aptarimai ir praktinės užduotys.

Paskaitos vyks dukart per savaitę, patogiu dirbantiems žmonėms metu - antradienio ir ketvirtadienio vakarais „Skalvijos“ kino centre bei Lietuvos kinematografininkų sąjungoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją