Lietuvių režisieriaus filmas bus rodomas festivalio programoje "Pasaulinis Kinas - Išskirtinis žvilgsnis".

Festivalis Ghente skiriasi iš kitų kino festivalių , jog jame yra ryškus kino muzikos akcentas . Tai atsispinti ir festivalio renginiuose, žiuri formavime.

A.Matelio filmo garso takelis kurtas daugiausia iš natūraliai užrašytų , perdirbtų ar specialiai sukurtų garsų. Kai kuriose filmo vietose šie garsai susijungia iš net keliolikos skirtingų garsinių kanalų kurdami keistą ir įtaigų poveikį. Garso takelio autoriai - V.Juzonis ir A.Matelis.

Festivalio atrankos konsultantas Cis Bierinckx, komentuodamas, kodėl festivalis atrinko lietuvių režisieriaus darbą, akcentavo, kad A.Matelio juosta grįžta į kino esmę – vaizdą ir paprastumo stebėjimą.

Šis filmas šiemet jau buvo demonstruotas legendiniame Kanų kino festivalyje , tarptautiniame Roterdamo Kino festivalyje.

Lietuvos žiūrovai galėjo šį filmą matyti A.Matelio retrospektyvoj, kurią spalio mėnesį rodė Skalvijos kino teatras bei "Tinklų" kino festivalyje .

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją