Nepriklausomos kino studijos sukurtas filmas apie vieno JAV išminuotojų dalinio darbo Bagdade šiurkščią kasdienybę šiemet pelnė jau kelis svarbius kino pasaulio apdovanojimus.

Jis taip pat laikomas vienu iš pagrindinių kandidatų būti pripažintas geriausiu per ateinantį sekmadienį vyksiančią 82-ąją "Oskarų" teikimo ceremoniją.

Tačiau "Išminuotojo būrio" sėkmę kelias pastarąsias dienas temdė vieno iš jo prodiuserių Nicolas Chartier žingsnis, laikomas šiurkščiu taisyklių dėl neigiamos reklamos pažeidimu.

N.Chartier gali sulaukti Kino akademijos drausminių sankcijų dėl to, jog daugybei dėl "Oskaro" nominacijų balsuojančių jos narių išsiuntinėjo elektroninius laiškus, ragindamas juos balsuoti už "Išminuotojų būrį", o ne "500 mln. dolerių kainavusį filmą".

Šios N.Chartier žinutės laikomos tiesioginiu puolimu prieš kitą kandidatą pelnyti labiausiai prestižinį šių metų "Oskarą" - režisieriaus Jameso Camerono didelio biudžeto mokslinės fantastikos dramą "Įsikūnijimas" (Avatar). Toks žingsnis yra aiškus Kino akademijos neigiamą reklamą draudžiančių taisyklių pažeidimas.

Prancūzijos prodiuseris galiausiai buvo priverstas atsiprašyti dėl savo pirmojo laiško, kurį jis vadino netinkamu ir kvailu.

"Mano elektroninis laiškas jums peržengė ribą ir neatitinka kino išaukštinimo dvasios, kurią įkūnija šie apdovanojimai, - rašė jis. - Dar labiau suklydau - tiek asmeniškai, tiek profesionaliai - prašydamas jūsų pagalbos paraginti kitus balsuoti už šį filmą ir komentuodamas kitą."

"Kad ir kaip aistringai vertinčiau mūsų sukurtą filmą, pasiųsti tą elektroninį laišką buvo perdėm netinkama, o (tokiems veiksmas) Akademija griežtai nepritaria savo taisyklėse", - pridūrė N.Chartier.

Kino akademijos atstovė spaudai atsisakė komentuoti, ar prieš N.Chartier bus imtasi kokių nors veiksmų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją