Palyginti nežinomam 28-erių metų Taharui Rahimui, kuris šioje juostoje suvaidino pagrindinį neraštingo Maliko, kilusio iš Šiaurės Afrikos, vaidmenį, atiteko net du apdovanojimai - už geriausią vyro vaidmenį ir už geriausią debiutą.

Apdovanojimas už geriausią antrojo plano vaidmenį atiteko Nielsui Arestrupui, kurias šiame filme sukūrė korsikiečių gaujos vadeivos vaidmenį.

J.Audiard'as, kuris anksčiau išgarsėjo filmu "Mano širdis nebeplaka" (De battre mon coeur s'est arrete), savo padėkos kalboje atidavė pagarbą dešimtims statistų buvusių kalinių, kurių darbas suteikė filmui realistiškesnę atmosferą.

"Mes turėjome išties išskirtinius statistus. Jie vertė mus daryti kažką, kas išskirtina", - sakė jis.

Be to, juosta pelnė apdovanojimą prestižinėje geriausio filmo prancūzų kalba nominacijoje bei "Cezarius" už geriausią operatoriaus darbą ir geriausią scenarijų.

"Pranašas", kuris yra nominuotas "Oskarui" geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje, praėjusių metų Kanų festivalyje buvo apdovanotas antruoju pagal svarbą Didžiuoju komisijos prizu už geriausią režisūrą. Be to, ši juosta taip pat pelnė praėjusią savaitę vykusio 53-čiojo Londono kino festivalio BAFTA apdovanojimą už geriausią užsienio filmą.

Apdovanojimas už geriausią moters vaidmenį atiteko vienai ryškiausių Prancūzijos žvaigždžių Isabelle Adjani, nusifilmavusiai mokyklos dramoje "Sijono diena" (La journee de la jupe). Tai jau penktas šios kino veteranės "Cezaris".

Per ceremoniją taip pat buvo pagerbtas Ericas Rohmeras, vienas prancūzų Naujosios bangos pionierių, kurio kūryba turėjo didelę įtaką kino menui šeštajame ir septintajame dešimtmetyje ir kuris nepaliovę statęs filmus iki pat savo mirties praėjusį mėnesį.

Geriausio užsienio filmo kategorijoje buvo apdovanota Clinto Eastwoodo (Klinto Istvudo) drama apie rasinius prietarus "Gran Torino" (Grand Torino), o Holivudo žvaigždė Harrisonas Fordas iš savo kolegos aktorės Sigourney Weaver rankų gavo "Cezarį" už gyvenimo nuopelnus.

35-oji iškilminga "Cezarių" teikimo ceremonija, kurią vedė prancūzų aktorė, režisierė ir dainininkė Valerie Lemercier ir Maroko aktorius Gadas Elmaleh, tradiciškai vyko sostinės "Theatre du Chatelet".

Praėjusiais metais geriausio filmo "Cezarį" laimėjo režisieriaus Martino Provosto tragiška drama "Serafina" (Seraphine), pasakojanti apie valytoją, kuri po savo kuklia išvaizda slepia menininkės talentą.

Kasmetinius "Cezario" apdovanojimus, kurie laikomi prancūziškais "Oskarų" ekvivalentais, skiria Prancūzijos kino meno ir technikos akademija.

Jie buvo pradėti teikti 1976 metais Prancūzijos kino meno ir technikos akademijos generalinio sekretoriaus Georges'o Cravenne'o iniciatyva. Jiems buvo duotas skulptoriaus Cesaro Baldaccini, kuris kūrė prizų statulėles, vardas, todėl kartais jie dar vadinami "Sezarais".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją