Kadangi pats filmo kūrėjas dėl namų arešto negalėjo atvykti, prizą atsiimė filmo prodiuseris Alainas Sarde'as, kuris padėkos kalboje teigė esą R. Polanskis labai didžiuosis šiuo įvertinimu.

„Manau, kad Romanas bus labai sujaudintas sužinojęs apie šį apdovanojimą. Vis dėlto per paskutinį mūsų pokalbį jis užsiminė: „Net jei ir galėčiau vis tiek nevykčiau, nes po paskutinio mano apsilankymo festivalyje atsidūriau už grotų““, - užuominomis šmaikštavo prodiuseris.

Tačiau visi klausiusieji suprato, jog kalba eina apie R. Polanskio areštą, įvykusį jam atvykus į Ciuricho kino festivalį atsiimti apdovanojimo už viso gyvenimo nuopelnus. Režisierius buvo sulaikytas už išprievartavimą įvykusį prieš 30 metų.

„Vaiduoklį“ režisierius baigė kurti jau būdamas kalėjime ir namų arešte Šveicarijoje. Lietuvoje šis filmas turėtų pasirodyti artimiausiu metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)