Praėjusį pirmadienį "Įsikūnijimas" pagerino už parduotus bilietus surinktos sumos rekordą, kuris nuo 1998 metų priklausė 1,843 mlrd. dolerių uždirbusiam to paties režisieriaus sukurtam filmui "Titanikas".

Kompanijai "News Corp." priklausanti kino studija atsisakė prognozuoti, kiek iš viso gali uždirbti šis filmas, nes tikimasi, kad antradienio rytą paskelbtos "Oskarų" nominacijos sukels naują susidomėjimo bangą.

"20th Century Fox" pareiškė mananti, kad "Įsikūnijimas" iki trečiadienio taps daugiausiai Šiaurės Amerikos rinkoje uždirbusiu filmu (šiuo metu šis rekordas priklauso 601 mln. dolerių uždirbusiam "Titanikui"). Praeitą savaitgalį "Įsikūnijimas" Jungtinėse Valstijose ir Kanadoje uždirbo 30 mln. dolerių, o per visą rodymo laikotarpį - 594,5 mln. dolerių.

Kitose šalyse šis filmas iš viso iki šiol uždirbo 1,45 mlrd. dolerių, o praeitą savaitę 120 šalių už bilietus į jo seansus buvo surinkti 95 mln. dolerių. Daugelyje iš jų "Įsikūnijimas" išliko populiariausias: Prancūzijoje šis filmas iš viso uždirbo jau 134 mln. JAV dolerių, Kinijoje - 126 mln., Australijoje - 84 mln., o Brazilijoje - 43 mln. dolerių.

Tačiau ši statistika iš dalies gali būti apgaulinga, nes lyginant su ankstesnių filmų uždirbtomis sumomis, nėra atsižvelgiama į infliaciją. Be to, bilietai į trimačio kino seansus yra gerokai brangesni negu į paprastus.

Prognozuojama, kad "Įsikūnijimas" šiemet pelnys daugiausiai "Oskaro" nominacijų. Prieš 12 metų istorinė drama "Titanikas" buvo nominuotas 14 kategorijų ir pelnė 11 "Oskaro" statulėlių - tarp jų geriausio filmo, už geriausią režisūrą ir montažą.

Tačiau šiemet jau įvykusiose kino apdovanojimų ceremonijose svarbiu "Įsikūnijimo" konkurentu tapo mažo biudžeto filmas apie Irako karą "Išminuotojų būrys" (The Hurt Locker), kurį sukūrė buvusi J.Camerono žmona Kathryn Bigelow (Ketrin Bigelou).

Ši režisierė šeštadienį taip pat pelnė Amerikos režisierių gildijos (DGA) pagrindinį apdovanojimą. Per pastaruosius 62 metus DGA apdovanojimą pelnę filmai tik šešis kartus nelaimėjo "Oskarų" už geriausią režisūrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją