Tad statulėlę režisieriui Prancūzijoje vykstančiame Dovilio kino festivalyje jam tik dabar įteikė Holivudo žvaigždė Harrisonas Fordas (Harisonas Fordas), vaidinęs 1988 metų R.Polanskio filme "Pašėlęs" (Frantic).

R.Polanskis išvyko iš JAV 1978 metais, vengdamas teismo pagal kaltinimą nederamu elgesiu su 13-mete mergaite. Šis incidentas įvyko netrukus po to, kai R.Polanskis gavo savo pirmąjį "Oskarą". Nuo 1969 metų jis tris kartus buvo nominuotas šiam apdovanojimui gauti.

H.Fordas į Amerikos kinui skirtą Dovilio festivalį, kurio žiuri šiemet vadovauja R.Polanskis, atvyko pristatyti savo naujausio filmo "Holivudiškas nužudymas" (Hollywood Homicide).

R.Polanskis pavasarį vykusią "Oscaro" įteikimo ceremoniją stebėjo Paryžiaus viešbutyje "Plaza" drauge su bičiuliais.

Filmas "Pianistas", kuriam taip pat atiteko "Oskaras" už geriausią pagrindinį vaidmenį ir geriausią scenarijų, pasakoja tikrais įvykiais paremtą istoriją apie talentingą žydų pianistą Wladyslawą Szpilmaną (Vladislavą Špilmaną), kuris Antrojo pasaulinio karo metais ištvėrė Varšuvos geto baisumus.

Filmą "Pianistas" R.Polankis pastatė pagal 1998 metais išleistus W.Szpilmano atsiminimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją